Вести

НЕДИМОВИЋ: ТАЈКУНИ СУ ИМАЛИ МОНОПОЛ ОД ЊИВЕ ДО ТРПЕЗЕ

Потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде и члан Председништва Српске напредне странке Бранислав Недимовић изјавио је да тајкунске партије и за шаку динара потплаћени квази опозиционари без трунке стида и обзира према сопственом народу помињу ни мање ни више него пљачку државне земље.

"Исти они чији се шефови лижу са доказаним тајкунима и отимачима најплоднијих српских ораница данас оптужују по принципу "држ'те лопова". Само после катастрофалне приватизације пољопривредних комбината 2000-их отето је више од 130 000 хектара најбоље државне земље. Неки од тих власника су велики другари са поштеним Ђиласом који за једну нову фасаду и кров штале купује наклоност својих дворских циркузаната", рекао је Недимовић.

"Јасно је мени да један од тих циркузаната има 7 милиона динара, пардон, разлога које му је Ђилас дао да прича бесмислице. Да ли стварно мисле да је народ заборавио како је заиста разорена српска пољопривреда и ко је најјаче српске прерађивачке компаније бацио у стечај? Вероватно и мисле, јер их нису они подизали поново из пепела. Нису они подигли на ноге чувену Будимку, Воћар и многе друге симболе српског аграра, већ ова власт", додао је Недимовић.

"Због тога ни хиљаду њихових бесмислица неће моћи да промене ни историју, ни садашњост. То народ није заборавио и то ће и видети већ 3. априла. Није заборавио српски сељак ни када је више стотина хиљада радних места угашено захваљујући тој приватизацији комбината, када је десетине хиљада газдинстава збрисано са лица земље", рекао је Недимовић.

"Тајкуни су имали монопол од њиве до трпезе, уништавајући сваког малог и пољопривредника и привредника који је покушао да сам опстане и сам прода своју робу у трговинским ланцима. То су господо чињенице које сви знају и зато сте ту где јесте. У шпајзу политичке сцене Србије, на задњој полици, под паучином сопствених лажи и алавих уста", истакао је Недимовић.

"Није гладан народ, гладни сте ви моћи и фотеља, јер вам никад доста. Посебно сада, када је државна каса пуна, како никада за ваше време није била, а ни пре тога", закључио је Недимовић.

 

 

 

Извор: Ало.рс