Вести

НЕДИМОВИЋ: СРБИЈА ЈЕ ЗЕМЉА ХРАНЕ

Члан Председништва Српске напредне странке Бранислав Недимовић изнео је став о томе какво место заузима пољопривреда у предизборном програму Српске напредне странке.

Недимовић је гостујући у емисији показао паковање од литар млека, које је јутрос купио за 79 динара. Рекао је да за њега произвођачи добијају премију од десет динара.

"Десет милијарди динара плаћа ова држава годишње, субвенционише цену млека како би пољопривредни произвођачи, сточари могли да живе боље", истакао је Недимовић.

Недимовић је указао да је данас премија на млеко у односу на период пре 2012. године већа десет пута када је она била један динар.

Недимовић је нагласио да је сада извоз пет милијарди долара а да је онда, када су на власти били, како је рекао, Булатовићеви шефови с листе "Маринике Тепић" био 2,2 милијарде. 

"Не извозимо пољопривредни ваздух, већ прехрамбене производе. И у ковиду смо показали да смо лидери у храни и сад то показујемо", нагласио је Недимовић. 

Недимовић је поручио да је Србија земља хране, има довољно пшенице, кукуруза и у силосима и у робним резервама, има довољно уља, брашна  и имаће и да подели са комшијама, обезбеђено је и ђубриво.

"Наши људи су Узбекистану договарају набавку ђубрива за јесен, за пролеће за сетву, за идућу годину", рекао је Недимовић.

 

 

 

Извор: РТС1