Вести

НЕДИМОВИЋ: НИСАМ МИНИСТАР КАНЦЕЛАРИЈЕ НЕГО МИНИСТАР НА ТЕРЕНУ

Ја сам на простор Јадра ишао и прошле године. Било какав закон да буде о експропријацији, ни у каквој вези није са простором Јадра, то да буде јасно", рекао је  потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

Председник је то јуче објаснио, и нема ту никавих проблема. Вучић је искористио своја овлашћења да када дође до проблема у вези са законом, он реагује.

"Ми вучемо трауме из прошлости и зато људи не верују у ове законе. Само да буде јасно, народу је у рукама све. Ево председник је обишао терен и увидео страх код народа. Вратио је закон да не би било недоумица. Раније није то била тема јер се није ни градило. Сад мора да се објашњава да овај закон нема везе са приватним поседима. Све је ово политика. Када одете међу људе у Недељице, видите да ти људи желе да раде, да живе од свог рада. Нико није продао јер је натеран, него су желели. Постоје тамо домаћинства која су продата својевољно. Ми нисмо још дошли ни до процене утицаја на животну средину, а камоли било шта", рекао је Недимовић.

"Немој да се враћамо у рикверц који су све министри покренули ово. Сви су заборавили Зајачу од пре 10 година. Да не причам шта се радило са приватизацијама у Медвеђи. Ја сам обишао сва села, не знам више у ком селу нисам био. Кад одем тамо, они ми кажу да сам из Митровице и улажем у Војводину, а даље ми кажу како улажем у југ. Никако да се договоре. Од 869 трактора у Целој Србији, више од 200 је завршило на Златибору. Најбоља субвенција је да знате само добра цена и ове године је хвала Богу имамо. Мало је са јабукама лошије, али биће боље", рекао је Недимовић.

"Сећате се како је Лозница била девастирана, али сад имате озбиљну саобраћајницу тамо. Сад ће да се граде три моста на Јадру. Људи су живели у разним паранојама, али сад имате  правну државу. Ево укида се и такса од 30 динара. Не може да се блокира коме шта падне на памет. Ишао сам људима лично да објасним шта добијају. Ја нисам министар канцеларије него министар на терену. Замерају ми што сам опуштен, носим џемпер. То је мој народ, и морам међу њих. Ко је њима крив што нису ишли међу народ. Када падне цена, мораш ићи међу људе", рекао је Недимовић.

 

 

 

Извор: ТВ Хепи