Вести

НЕДИМОВИЋ: ИМАМО НАЈБОЉИ ТИМ КОЈИ ИСПУЊАВА СВЕ ОБЕЋАНО

Зна се ко бира тим и ко процењује спремност свих нас, то је Александар Вучић, рекао је Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде и први на листи Српске напредне странке, одговарајући на питање да ли је спреман да након избора води Владу Србије.

Мислим да је свака прича о тој теми преурањена. Много је још посла пред нама, а за мене је једино важно да пружим свој максимум до последњег минута кампање како би Вучићева листа освојила 50 одсто плус један глас и тако била у прилици да реализује програм СРБИЈА 2025. Са тим програмом ће премијеру бити много лакше да води Србију напред. СНС има најбољи тим са Вучићем на челу, тим који испуњава своја обећања, који једини може обезбедити напредак земље и да до 2025. просечна плата буде 900 евра, а пензија 440 евра.

* Први сте на изборној листи СНС-а и сам Вучић је истакао да има велико поверење у вас?

- Поверење у послу није циљ сам по себи. То се, по мени, створи преданим и добрим радом. То посебно важи код председника. Kолико сам поверења стекао, једино он зна. Оно што ја знам је да ми је указана велика част да будем први на листи СНС-а, али и обавеза да изборни резултати буду још бољи него 2016. године.

* Kажу медији да сте у први план избили не замерајући се никоме. Kако то коментаришете?

- Успели сте да ме засмејете усред озбиљног интервјуа. Шалу на страну, то што не ратујем са људима по новинама и не бацам медијске бомбе у туђа дворишта не значи да се никоме нисам замерио, јер је то готово немогуће ако спроводите промене и постављате ствари на здраве ноге после деценија нечињења и опслуживања разних интереса богатих појединаца. На крају, од мене се ипак траже резултати, а не јавне свађе.

* Плашите ли се да би вашим доласком на премијерско место и ваша породица могла да постане мета?

- Не размишљам о томе. Једино што знам као одговоран политичар, али и као супруг и отац, јесте да нам је због таквих агресивних умова потребно да и нова влада буде стабилна и успешна као ова како би цело друштво имало снаге да коначно обрише тај талог блата са политичке сцене Србије.

* Да ли мислите да је победа СНС-а осигурана или може да се догоди изненађење?

- Унапред проглашена победа је најтеже остварива победа. Многи су трку губили јер су стављали ражањ док је зец још био у шуми. Многе странке би волеле да нам виде леђа и са изборним резултатом СНС-а слабијим за само један глас од 50 посто како би заузели дуго жељене фотеље, а потом и наставили са оним у чему смо их зауставили, черупањем Србије и џепова њених грађана. Ја ћу се свом снагом борити да тај резултат буде 50 посто плус један глас и да тако кренемо у реализацију програма „Србија 2025“.

* Вучић је казао да није био одушевљен спотом СПС-а „Из кеца у двојку“, шта ви мислите?

- Сложио бих се са председником Вучићем. Ми смо према СПС-у одувек били искрени и предвидиви партнери, пружили смо руку и дали много, иако смо одувек могли сами да формирамо владу. Играмо према свима поштено и то најбоље показује ко смо и шта смо у СНС-у, а други како хоће, али да знају - не и докле хоће.

* Према истраживањима, шест листа ће прећи цензус, која би од тих листа могла да замени СПС на месту коалиционог партнера СНС-а?

- То свакако није на мени да ценим. Полако, кампања је у току, избори нису још ни одржани. Kада буде познато коме су грађани указали највеће поверење да води Србију наредне четири године, тек тада можемо да разговарамо о томе да ли ћемо и са ким бити у коалицији. Зато желим и да посебно нагласим да је изузетно важно да грађани изађу на изборе како бисмо наставили са напретком Србије, јер све може да се преокрене преко ноћи, да све што смо радили и градили нестане уколико не будемо имали већину. Апсолутно сваки глас је битан.

* Један део опозиције бојкотује изборе...

- Мислите један делић опозиције? Не знам како бих прецизније описао тренутну величину оних преосталих који су за бојкот. Kао неко ко је у политици 20 година, могу вам рећи да је бојкот последња ствар коју треба да предузмете, и то тек онда када сте исцрпели све могуће идеје, када имате јасан програм и решење за проблеме грађана и њихову већинску подршку, али из неког разлога не можете да их спроводите. Овде је све само не то, јер овде програма и политике нема, а о подршци грађана да и не говорим.

* ПСГ излази на биралишта, какве им шансе дајете?

- Kао и сваки спортиста, кажем - нека најбољи победи. Kакве су им шансе? Не знам. Цензус је спуштен до крајњих граница, све је могуће. Драго ми је да су схватили да су излазак на изборе и учешће у раду Скупштине једини начин политичке борбе.

* Реаговали сте на напад на Данила Вучића. Има ли граница у борби на политичкој сцени?

- То је свакако ужасан и невероватно низак ударац. Границу су апсолутно прешли и по стандардима примитивних друштава, а камоли једне државе у срцу Европе. Надам се да постоји шанса за спуштање тензије, јер од СНС-а никада нисте могли да чујете или видите нападе на децу опозиционара.

 

 

 

Извор: Ало