Вести

НЕДИМОВИЋ: ХОЋЕМО ПОБЕДУ СА ВИШЕ ОД 50 ПРОЦЕНАТА

У важном тренутку, у каквом се Србија данас налази, можда и пред историјском прекретницом, када говоримо о коначном економском опоравку наше државе, потпуно је неважно како и да ли себе неко види на функцији. За листу Александра Вучића је најважније да оствари победу резултатом 50% плус један глас, како бисмо реализовали програм "Србија 2025". За мене само то има смисла и то ће ми бити највећи успех, да својим радом допринесем тој победи. До тада, рекао сам више пута, поновићу и сада, спремати ражањ док је зец још у шуми нема смисла.

Овако, на питање да ли себе види на премијерској функцији, што се све чешће помиње у јавности, одговара министар пољопривреде и функционер СНС Бранислав Недимовић.

Он каже да је напредњацима увек потребна нова енергија и да су зато на листи СНС, на првих 20 места, млади и нови људи:

- Једноставно у одређеном моменту достигнете максимум свог рада, а за високе циљеве стварамо нову снагу и нову енергију, све из само једног разлога, да Србија успе. Тога су сви свесни и зато сви то подржавају. Тако вам се понашају и најбољи светски фудбалски клубови, стално мењају играче, долазе нови и млади, зашто бисмо ми радили другачије. А када говоримо о улогама на терену, селектор победничке екипе бира тим, а то је Вучић.

* Колико је уопште реално да СНС освоји мање од 50 одсто? Да ли је та теза пласирана с намером да се мобилизује бирачко тело?

- Најгору ствар коју на путу до победе можете да урадите је да је прогласите пре него што је трка и завршена. Такве победе су по правилу најтеже. Без тешког и истрајног рада до самог циља, нема победе. Народ вас не бира зато што вичете да сте најбољи или да сте победник, већ зато што сте вредно радили, постигли резултате и помогли том истом народу да боље живи. То је наша снага, чист труд, рад и резултат. Зато ћемо и сада учинити све да остваримо апсолутну победу.

* Може ли бојкот, у случају да излазност падне испод 50 одсто, да делегитимизује очекивану победу напредњака, као и саме изборе?

- Бојкот је кратко речено - испричана прича. Спала књига на два слова, каже наш народ. Чак ни првобитни број странака који се залагао за бојкот није могао да доведе у питање легитимитет, а камоли ова преостала групица појединаца. Када немате политику, програм или још горе подршку бирача, онда тражите алиби у виду бојкота, желећи да побегнете од реалности. Зато је 21. јун дан истине за бојкоташе, а то је пораз.

* Да ли су оптужбе на рачун СПС део кампање да се умањи резултат социјалиста или последица дубљег неслагања?

- Не бих коментарисао СПС. Само избори су права мера свих нас. Ту ће се видети ко је ко. Са стране СНС ћу рећи само да смо увек били чиста срца према њима, а они нек себе запитају да ли је и код њих тако било.

* Шеф ИО СНС Дарко Глишић рекао је да ће се преиспитати место СПС у будућој влади. Какав је ваш став?

- Дарко је све рекао. Потписао бих сваку његову реч.

* Зашто би бирачи требало да гласају баш за вас?

- За разлику од претходних власти, које су се хвалиле са десет или двадесет километара ауто-пута за четири године, под пуном одговорношћу могу да кажем да је СНС на челу са Вучићем остварио резултате и дела за историју. Чувени Коридор 10 који се деценијама градио тј. пропадао, да будем тачнији, завршен је и са нама изграђен у најмодернију саобраћајницу која стоји раме уз раме са другим европским коридорима. Изградили смо потпуно нове ауто-путеве попут "Милоша Великог". Спремамо радове за изградњу ауто-пута "Вожд Карађорђе". Градимо пруге за брзине веће од 200 км на сат. Изграђен је Клинички центар у Нишу, завршавамо и потпуну обнову КЦ Београд, као и низ других болница. Сваке године бележимо рекорде, како по расту БДП, тако и у страним инвестицијама. Сада имамо и јасан програм који се зове "Србија 2025" са алатима за реализацију, као и 14 милијарди евра спремних за улагање у комплетну инфраструктуру, здравство, образовање... Његово спровођење ће нашим грађанима до краја 2025. године обезбедити просечну плату од 900 евра и пензије од 440 евра.

 * Да  ли ће субвенције пољопривредницима бити повећане следеће године?

- За неколико година повећали смо буџет за два и по пута, са 19 на 42 милијарде динара. Не постоји апсолутно нити један сегмент у пољопривреди који не субвенционишемо и то у далеко већим износима него што то раде и земље ЕУ. Држава гледа на аграр као на стратешки приоритет и у годинама пред нама и те како ће повећавати подршку

 

 

 

Извор: Новости