Вести

НЕДИМОВИЋ: БУЛАТОВИЋ СЕ БАВИ ЛЕШИНАРСКИМ ЗАСТРАШИВАЊЕМ ЉУДИ

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства и члан Председништва Српске напредне странке Бранислав Недимовић поручио је потпредседнику Странке слободе и правде Дејану Булатовићу да се бави "лешинарским застрашивањем људи". Поводом скупа који је Булатовић организовао испред Председништва Србије, Недимовић је рекао да све лажи изречене тамо неће проћи.

"По ко зна који пут ћу рећи, али ми није тешко, јер лешинарско застрашивање људи не могу да дозволим: можете лажи да понављате хиљаду пута, оне никада неће постати истина. Знате ли зашто? Зато што у овој земљи и даље живе исти они људи које сте ви и ову земљу од 2000. до 2012. године толико разбили финансијски, да је остало само још да ставимо катанац на државну касу, а народ слободно да крене даље, па ко последњи изађе из Србије, нек угаси светло. То је резултат вашег поштења и борбе за пољопривреднике. Резултат ваше борбе је физичко батињање малинара у Ариљу и хапшење истих. Њих данас нити ко бије, нити ко хапси. У ваше лажи о наводним претњама људима једноставно нема ко да поверује. Зашто? Зато што су живи сведоци ваше, али и актуелне власти", поручио је Недимовић.

Недимовић је рекао и да није ни чуо нити видео да је "људима џеп постао дубљи после вас, као вашем шефу Ђиласу и његовим компањонима".

"Знам само да је земљу из банкрота, ова власт на челу са Александром Вучићем довела до тога да има највећи економски раст у Европи, да је буџет за пољопривреднике захваљујући томе данас пола милијарде евра, плус 600 милиона евра које смо ми наводни "неевропљани" у односу на вас велике "европљане" обезбедили управо из Европске Уније фондова намењене аграру. Знам и да је за време ове власти извоз хране прошле године био пет милијарди евра, док сте ви једва и упола достигли. Данас зато на велика звона поручујете да знате боље, ето само да вас посаде у фотеље и сви ће прогледати. Не знам само на основу ког параметра у односу на све што рекох? Све док укупно милијарду и сто милиона евра обезбеђених субвенција за пољопривреднике буде веће од ваших 150 милиона евра субвенција колико сте давали за аграр, притом је и то све ишло у џепове тајкуна велепоседника, до тада ће свака ваша лаж бити лаж, ништа више. Да је тако и да вам не верује нико, па ни ви сами, уверићете се већ 3. априла. Срећа, па нећемо пуно чекати и на то", закључио је Недимовић.

 

 

 

Извор: Курир