Вести

Нећемо толерисати дивљу депонију и сметлиште у сред Београда

Акција чишћења подземног пролаза код Вуковог споменика почела је јутрос, а градски менаџер Горан Весић је поручио да се неће толерисати да у сред Београда постоје "дивља депонија и сметлиште". 

Према његовим речима, у акцији чишћења учествује 25 радника са три машине из три градска предузећа. 

"Као што сами можете да видите ово изгледа као највећа брука која може да постоји у Београду, да у центру града имамо подземне пролазе који су препуни ђубрета и који служе као јавни тоалети", истакао је Весић и подвукао да је то заиста недопустиво. 

То се десило јер се не зна тачно ко управља платоом код Вуковог споменика, рекао је он и додао да управљају "Железнице Србије", али да је међувремену део тог простора издат закупцима па је дошло до тога да тај простор нису одржавале ни "Железнице Србије", ни закупци. 

"Онда смо дошли у ситуацију да у сред Београда људи имају овакве подземне пролазе. Ми смо као Град Београд, на захтев општине Звездара којој су се жалили грађани, донели одлуку да овај пролаз ванредно очистимо. То ћемо радити сигурно седам дана, али очистићемо га у потпуности", рекао је он. 

Како је нагласио, инсистираће се на томе да се направи јасан договор ко ће убудуће одржавати овај простор. 

"У крајњој линији, ми ћемо преузети одржавање овог простора, а онда ће се знати ред и ко води рачуна о хигијени јер је овакав неред, дивља депонија, сметлиште и јавни тоалет у сред града недопустив. То нећемо да толеришемо, ко год да је у питању", подвукао је Весић.

Председник општине Звездара Милош Игњатовић је рекао да су се грађани жалили на "комунални хаос" у подземном пролазу код Вуковог споменика. 

Та општина је, како је додао, иницирала да се у наредном периоду реконструише и плато код Вуковог споменка. 

"Тиме ће овај део Београда добити један нови изглед. Звездара је централна градска општина и желимо да овај део града буде чист и леп зато што волимо Београд, зато што волимо Звездару", нагласио је Игњатовић.

В.д. секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координације односа са грађанима Дарко Главаш је рекао да свакодневно стотине радника градских предузећа и десетине возила учествују у акцијама чишћења Београда. 

"Користимо сваки леп тренутак да чистимо наш град, да се уклањају дивље депоније и ово је акција коју ћемо у наредним месецима интензивирати", додао је он.

 

 

Извор: Танјуг