Вести

Научно-технолошки парк Београд отвара врата младим стручним људима и компанијама

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и секретарка за привреду Тијана Маљковић присуствовали су почетку рада Научно-технолошког парка Београд који је данас објавио јавни позив компанијама из области технолошког развоја и ИТ сектора за сарадњу са овом институцијом. Догађају су присуствовали Вера Дондур, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Миланка Поповић, проректорка за науку Универзитета у Београду, и Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора Научно-технолошког парка Београд.

Драгомир Петронијевић  је истакао да је намена овог објекта да се запосле млади и високошколовани кадрови, као и да у њему буду смештене компаније односно предузећа која се баве иновативним технологијама. 

– Парк је резултат сарадње Града Београда, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Универзитета у Београду. Овде ће све бити на једном месту, људи ће моћи да добију нова знања и да оснују своје компаније, а већ основане компаније које имају своје производе моћи ће да добију квалитетну радну снагу. Млади и талентовани људи одлазе у иностранство и зато ће сви заједно, Универзитет, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Београд радити на томе да они овде остану, да овде привређују и доносе добит и себи и својој земљи. Резултати ће бити видљиви врло брзо у наредних неколико месеци када ће се овде правити додатна вредност што и јесте идеја – рекао је Петронијевић.

 

Извор: beograd.rs