Вести

Настављена акција „Помозимо комшији“ у Београду

У наставку акције „Помозимо комшији“, активисти СНС Савски венац обишли су старију суграђанку Снежану Јововић која живи сама у јако тешким условима, без струје, корисник је Народне кухиње и оболела је од канцера плућа и побринули се да јој из личних средстава обезбеде огрев. Поред овога, активисти су спровели акцију чишћења снега испред круга КБЦ „Драгиша Мишовић“, где на дневном нивоу циркулише велики број људи, а понајвише старијих суграђана.

Раковички напредњаци обрадовали су суграђане на Видиковцу, којима су са штандова постављених код Мекдоналдса, делили чај и друге топле напитке.

На Чукарици, очишћен је простор испред вртића "Дечији гај" и испред МЗ Стари Железник, док се на Јулином брду вредно радило на чишћењу степеништа од снега, које се налази код парка у Улици Марине Величковић. Tакође чукарички напредњаци били су у посети болесним и старијим комшијама, очистили прилазe испред куће од снега, посули со и снабдели их неопходним намирницама.

Општински одбор СНС Гроцка oрганизовао је акцију помоћи угроженим породицама. 11 породица добило је помоћ у дрвима, а три породице добиле су помоћ у виду пакета прехранбених намирница.

На Новом Београду очишћени су снег и лед са пасарела у Булевару Михајла Пупина од броја 119 до 139, које станарима из Блока 30 омогућавају приступ аутобуским стајалиштима, нa платоу испред тржног центра Фонтана, вртићу, прилазу Високој туристичкој школи и основној школи ,,Кнегиња Милица, као и на тротоарима у околним улицама. Посетили су суграђанина Сашу Стојановића, који је задобио неизлечиве повреде у саобраћајној несрећи и понудили му помоћ око набавке намирница и лекова.

На задовољство свих грађана у Лазаревцу, посебно старијих, снег и лед су уклоњени на свим местима где је било потребе за чишћењем у месним заједницама "Дуле Караклајиц" и "19. септембар".

На Старом граду, народни посланик, градски одборник и општински одборници старијим суграђаним помогли приликом набавке и уместо њих отишли у куповину.

У насељу Караула у Барајеву очишћен је снег испред домова старих и немоћних лица.

И у наредним данима активисти ће наставити са акцијом обиласка старијих суграђана и пружаће им различите врсте помоћи. Такође, наставиће се са активностима на чишћењу снега и леда испред установа које старији суграђани најчешће посећују.

 

Фото галерија