Вести

Наш посао је да одређену идеју спроведемо у дело

Члан Градског већа и председник градског Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић отворио је данас у Скупштини града конференцију „Снага младих лидера”, коју организује Oмладинска организација „Уједињена Србија”.

На конференцији учествују представници педесетак омладинских организација из целе Србије, а сви панелисти размениће мишљења у оквиру ситуационе анализе у омладинском сектору.

Отварајући скуп, Драгомир Петронијевић истакао је да је један од основних задатака конференције да властима укаже на то шта могу да ураде заједно са омладинским и студентским организацијама како на нивоу Београда тако и целе Србије. 

Пројекти који су се догодили у последње четири године у Граду Београду, десили су се управо зато што смо слушали вас, младе, и спроводили ваше идеје у живот. Наш посао је да вам будемо сервис и да заједнички нађемо начин да одређену идеју спроведемо у дело, попут Центра за развој каријере на Универзитету у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици. То се догодило тако што су студенти били у посети Београду, када смо им презентовали наш Научно-технолошки парк у коме ради 500 младих инжењера, 61 компанија и 32 старт-ап предузећа – истакао је Петронијевић.

Он је додао да је важно да млади људи почну да се баве креативним стварима, да критикују, али и да дају предлоге за решење проблема. 

Такође је важно да се млади умрежавају, јер интернет даје могућност свима да повезани послују из своје земље са иностранством и тако праве додату вредност. Радите на Развијајте своја знања и вештине јер ћете тако доносити конструктивна решења. Будућност је на вама јер ћете управо ви бити једног дана на челу земље. Стварајте услове да млади и креативни људи остају у својој земљи – навео је Петронијевић.

Конференција „Снага младих лидера” организује се пету годину заредом и током дана ће се на панелима разговарати на тему омладинског активизма и разменити мишљења о методама и начинима за што боље умрежавање младих.

 
 
Извор: beoinfo