Вести

Набојша Стефановић у посети Берлину

Председник Народне скупштине Републике Србије др Небојша Стефановић, састао се у Берлину са међународним секретаром Хришћанско-демократске уније Бертилом Венгером, као и са посланицима у Бундестагу Родериком Кизеветером, такође из Хришћанско-демократске партије и послаником Социјалистичке партије Немачке Дитмаром Нитаном.
 
Током сусрета са представницима Бундетсага председник Скупштине др Небојша Стефановић појаснио је домаћинима све кораке које Србија чини на европском путу, посебно када су у питању реформски процеси и спровођење европског споразума. Стефановић је за те процесе затражио подршку и охрабрење Немачке.
 
Председник парламента др Небојша Стефановић  је изразио очекивање да идемо у сусрет Међувладиној конференцији 20. децембра, чиме би и започео порцес придруживања ЕУ, нагласивши да нам је у том смислу веома значајна подршка Немачке.
 
Говорећи о парламентарној сарадњи Стефановић и предстaвници немачког Бундетсага су се сложили да би требало унапредити не само билатералну сарадњу, већ и парламентарне односе, а покренута је и иницијатива за оснивање Посланичке групе пријатељства са Србијом у немачком Парламенту.