Вести

На Вождовачком сајму запошљавања понуђено шестсто радних места

На Вождовачком сајму запошљавања, који се данас одржава у центру „Шумице”, 33 послодавца понудило је шестсто радних места, рекао је члан Градског већа Драгомир Петронијевић. Он је у изјави за Беоинфо напоменуо да је ово још један од начина да се смањи незапосленост у главном граду. 

Број незапослених 2014. у Београду је износио 110 хиљада, а данас их има 89 хиљада. Иако је незапосленост смањена, не задовољавамо се с тим, због чега се на свакој општини организују сајмови запошљавања, где је дата могућност директне комуникације са послодавцима Ни општине нити град више не говоре да нису надлежни за запошљавање него се боре заједно са републичким институцијама – поручио је Петронијевић.

Он је рекао да је намера града да се отвори што више радних места, а настављају се и радионице „Знањем до циља”, као и обуке. 

У сарадњи са Националном службом за запошљавање све је више програма, а до краја године планиран је и Београдски сајам запошљавања. Нови циљ нам је испод осамдесет хиљада незапослених – казао је Петронијевић.  

Компаније као Икеа, Делезе, Ројал eкспрес, Ђенерали осигурање, Метро, хотел Србија и други послодавци траже различите образовне профиле, од дипломираних економиста, правника, продаваца, курира, возача разних категорија, до заваривача, медицинских сестара... На сајму су неке од компанија први пут понудиле посао особама са инвалидитетом. 

У Инфо центру незапослени могу да разговарају са представницима Националне службе за запошљавање, а на штандовима Информатике АД, Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије и Отвореног универзитета „Светозар Марковић” да добију информације о начинима за преквалификацију, уз савете који ће им помоћи да унапреде своју каријеру. За време трајања сајма одржавају се и обуке за незапослене (АТП – активно тражење посла).
Вождовачки сајам запошљавања организовали су Градска општина Вождовац и Национална служба за запошљавање.

 

Извор: Беоинфо