Вести

МОМИРОВИЋ: ЗАЈЕДНО ВРАЋАМО ЖЕЛЕЗНИЦУ НА САОБРАЋАЈНУ КАРТУ СРБИЈЕ

Возна карта од Београда до Новог Сада, брзим "Соко" возом који ће саобраћати пругом која ће бити отворена за саобраћај у суботу 19. марта, коштаће 300 динара у једном правцу током промотивног периода, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Момировић је рекао да ће превоз на тој релацији бити бесплатан за децу узраста до седам година која су у пратњи родитеља.

"Морамо да вратимо поверење у железницу, људе у возове и зато на иницијативу председника Србије Александра Вучића у наредном периоду цена карте за брзе "Соко" возове износиће 300 динара, а деца узраста до седам година превозиће се бесплатно у пратњи својих родитеља", рекао је Момировић.

Истакао је да ће после 138 година од пуштања прве пруге у Србији и 46 година од пуштања пруге Београд-Бар коначно бити отворен један капиталан пројекат у железничкој инфраструктури.

Како је рекао, два највећа града у Србији биће повезана најквалитетнијом железничком инфраструктуром, а најбржи возови, у Југоисточној Европи, који ће се кретати брзином од 200 км на час, ићи ће од Београда до Новог Сада.

"Пробајте нову брзу пругу и нове брзе "Соко" возове. Ово смо заједно успели, заједно смо изградили ову инфраструктуру, заједно враћамо железницу на саобраћајну карту Србије и заједно можемо да направимо чудо", поручио је Момировић.

 

 

Извор: Танјуг