Вести

МОМИРОВИЋ: ПОТПУНО БЕЗБЕДАН И ОТВОРЕН ПУТ ДО 10. ФЕБРУАРА

"У процесу смо техничког пријема, ауто-пут је завршен", рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије Томислав Момировић о радовима на деоници Прељина - Паковраћа ауто-пута "Милош Велики".

Момировић је поручио да све мора бити завршено "до Сретења, до 10. фебруара, да буде потпуно безбедан и отворен пут, од Чачка до Пожеге".

"О том путу се причало 50 година, а он постоји нешто више од две године, тај ауто-пут ће ослободити Чачак", додао је Момировић.

 

Ангажована сва механизација за чишћење снега

Момировић je изјавио да је сва механизација за чишћење снега на ауто-путевима и државним путевима првог и другог приоритета, као и да се непрестано ради како би се омогућио што бољи проток саобраћаја.

Момировић је поручио да ће ускоро сви путеви бити очишћени и додао да је отежавајућа околност то што снег у континуитету пада већ 16 сати.

"Сва механизација је на ауто-путевима и државним путевима и ми чистимо снег. Ако снег пада 16 сати у континуитету немогуће је испунити очекивања да уопште нема снега на коловозу", рекао је Момировић.

Момировић је замолио грађане да имају стрпљења и разумевања с обзиром на то да снег непрестано пада и навео да се прво чисте ауто-путеви и државни путеви првог и другог приоритета, а да ће се потом кренути са уклањањем снега на путевима трећег приоритета.

Момировић је нагласио да наша земља има квалитетан систем за одржавање путева у зимским условима и објаснио да ће саобраћај бити успорен и отежан у наредним данима због најављених обилних падавина.

Момировић је обећао да ће путеви, када снег престане да пада, бити очишћени у рекордном року.

"Наравно да ће бити проблема док снег не стане, после ћемо све очистити у рекордном року. Молим људе за мало стрпљења, људи све време раде и сви путеви ће бити убрзо очишћени, наравно, уколико се снег заустави", рекао је Момировић.

 

 

 

Извор: Танјуг