Вести

МОМИРОВИЋ: НАЈВЕЋЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ИСТОРИЈИ ЖЕЛЕЗНИЦЕ

Ово је била година железнице са највећим улагањима у њеној историји, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и додао да ће и свака наредна година бити таква.

Момировић је, на железничкој станици Београд Центар, уз помоћ Деда Мраза путницима воза на релацији Београд-Пријепоље делио новогодишње поклоне, а то железничко предузеће их је пред пут почастило и топлим напицима.

"Чека нас завршетак можда највеће инвестиције у историји железнице, завршетак брзе пруге од Београда до Новог Сада коју ћемо пустити у саобраћај у марту. Долазе још два брза воза у септембру следеће године, долази контигент нових Штадлерових возова, очекујем реконструкцију великог броја локалних пруга", најавио је Момировић.

Момировић је железничарима честитао Нову годину и захвалио им што су веровали у железницу и у то да ће доћи дани када ће држава моћи да покрене оволике инвестиције.

"Да захвалим и нашим путницима и да им пожелим удобан пут. Као што видите, возови су пуни. До Ужица се путује три сата, до Косјерића мало мање од два сата, до Ваљева је комплетно реконструисана пруга. Нећемо се зауставити на овоме, напротив, тек смо почели", поручио је Момировић.

Путници у возу били су изненађени ненајављеним појављивањем Момировића, а поклоне су добили пре свега млађи путници, али и они нешто старији.

Момировић је на новогодишње питање Тањуга шта као министар може да обећа грађанима и што ће бити испуњено у 2022. години одговара да представници актуелне власти не морају да дају обећања, јер све што кажу то и испуне.

Уверен је, додаје, да грађани виде шта је тренутна власт урадила у последњих 10 година и да нико не може да негира те резултате, а то су нови ауто-путеви, брзе саобраћајнице и велике инвестиције у инфраструктуру.

Момировић истиче да се у Србији тренутно пројектује и гради више од 1.200 километара ауто-путева и брзих саобраћаница.

 

 

 

Извор: Танјуг