Вести

МОМИРОВИЋ: ГРАДИЋЕМО И ПО СНЕГУ, САМО ДА ЗАВРШИМО ЗАПОЧЕТО

Веома је важно што смо се успешно прилагодили да радове на путевима обављамо и по лошем времену, као што је данас, за разлику од раније када је било незамисливо да се овакви радови обављају у децембру по снегу, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и члан Председништва Српске напредне странке Томислав Момировић приликом обиласка радова на Моравском коридору.

"Мораћемо да радимо и у јануару и у фебруару уколико желимо да успемо, а успех је то што данас градимо 10 ауто-путева, пројектујемо и радимо више од 1.200 км брзих саобраћајница. Хоћемо да људима, не само из Крушевца и Појата, покажемо шта се овде ради а овај ауто-пут дугачак 112 км биће најмодернији у целој југоисточној Европи", рекао је Момировић.

Истакао је да ће тек када прођу тим путем људи бити свесни шта се сада гради и да ће иза садашње политичке администрације остати модерни ауто-путеви, најбрже пруге у југоисточној Европи, вредни еколошки пројекти, реалан раст плата.

"Ми се нећемо повући док све ове пројекте не завршимо. Ми мењамо перспективу ове државе и Србија постаје земља у коју страни радници долазе да нађу своју будућност", истакао је Момировић.

Указао је да план 2020-2025 није политичка мантра него реалан план и циљ чији је тежи део већ одрађен и да "морамо да останемо фокусирани и свежи и да завршимо ово што смо започели".

 

 

 

Извор: Танјуг