Вести

МОМИРОВИЋ: ДА ВАЉЕВО БУДЕ ЦЕНТАР ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ

Основни циљ свега што Влада Србије тренутно ради у Ваљеву и околини је да овај град постане центар овог дела Западне Србије, поручио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије Томислав Момировић.

"Ми у брзу саобраћајницу Ваљево-Лајковац, којом ће град бити повезан са ауто-путем "Милош Велики", тренутно улажемо близу 160 милиона евра. Она нам је већ донела два нова страна инвеститора. Практично, један пројекат је погурао други, а врло брзо ћемо започети изградњу Јужне обилазнице Ваљева у дужини од пет километара, где ће, у наредних годину дана, посао наћи 1.000 људи. Уз све поменуто, то ће омогућити Ваљеву да добије економску снагу, да плате значајно порасту, да у њега дођу нови људи и да постане значајан центар", рекао је Момировић.

Момировић је напоменуо да се у Србији тренутно пројектује и гради 1200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница, а да пре десет година није рађен ниједан километар.

Момировић је додао и да је уверен да за две године Ваљево неће моћи да се препозна.

"Када се заврше брза саобраћајница, обилазница око Ваљева и када се отвори нових хиљаду радних места са натпросечном платом, то ће бити највећи бенефит, не само за оне који буду нашли посао, већ за све оне који раде у малим компанијама са до 50 запослених, као и за све грађане Ваљева", закључио је Момировић.

 

 

 

 Извор: Танјуг