Вести

МОМИРОВИЋ: "ЧИСТА СРБИЈА" НАЈВЕЋИ ЕКОЛОШКИ ПРОЈЕКАТ У ИСТОРИЈИ ЗЕМЉЕ

У организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Истраживачкој станици Петница почео је дводневни скуп "Петница 2022", посвећен пре свега пројекту "Чиста Србија", којем је присуствовао министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије Томислав Момировић.

На скупу су представници више од 30 локалних самоуправа из целе Србије, на чијој територији ће у наредне четири године бити реализован посао вредан четири милијарде евра са циљем побољшања еколошке слике државе.

"Данас смо у Петници како бисмо представили највећи еколошки пројекат у историји ове земље. Наш план је да у наредне четири године изградимо 7.000 километара канализационе инфраструктуре, више од 250 постројења за пречишћавање отпадних вода, и само у овој години Влада Републике Србије је предвидела више од 400 милиона евра за инвестиције у комуналну инфраструктуру", рекао је Томислав Момировић.

Момировић је додао да су ови пројекти, за њега лично, од највећег значаја.

"Џаба нам ауто-путеви и плате од 1000 евра ако природу не оставимо чистом за нашу децу. Ми то морамо да урадимо. Знате, политика председника Србије има пуно успеха, који се огледају у економском расту и очувању националних интереса, али ми мислимо да је велика ствар што смо донели одлуку да нашу природу очистимо и да наше реке буду попут река у развијеним земљама Западне Европе. Ми ћемо у томе успети", закључио је Момировић.

 

 

Извор: Танјуг