Вести

МИРОВИЋ: НОВИ БЛОК МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У НС ГРАДИЋЕ СЕ У ТРИ ФАЗЕ

Нови блок Медицинског факултета у Новом Саду требало би, према најавама, да буде изграђен до краја ове или почетком следеће године, а данас су камен темељац поставили представници Покрајинске владе и ове образовне установе.

Изградњу новог блока заједнички финансирају Покрајинска влада и Медицински факултет, а укупна вредност је 249 милиона динара.

Изградњом тог објекта студенти, наставно и ненаставно особље имаће на располагању додатни простор за рад, а у којем ће бити два амфитеатра, лабораторија и други радни простор.

"Овај објекат ће се градити у три фазе, у овој фази смо ми уложили 60 милиона динара и верујем да ћемо већ крајем ове или почетком следеће године имати прилике да видимо студенте у два нова амфитеатра и да на најдиректнији начин, а и кроз ову инвестицију, укажемо колико је важна здравствена заштита и школовање људи на Медицинском факултету", рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Мировић је рекао да ће бити настављене све реконструкције објеката у здравственом систему.

"Настављају се радови и када је реч о Интерној клиници, биће готови у наредних неколико недеља, потом реконструкција дела Клинике за гинекологију и акушерство, такође ће бити завршени у наредних неколико недеља, а ове године почеће изградња Б и Ц блока Клиночког центра Војводине, инвестиција коју води Покрајинска влада", рекао је Мировић.

Подсетио је и да је настављен тренд пада заражених корона вирусом у Војводини.

"Данас нисмо имали ниједан нови случај на територији Војводине, осим у Јужном Банату где је три нова случаја заразе корона вирусом. Из дана у дан се смањује број пацијената у КЦВ, на Новосадском сајму, у Бањи Јунаковић", рекао је Мировић.

 

 

Извор: Танјуг