Вести

Мировић: Најкасније до лета формираћемо Генерални секретаријат СНС

Потпредседник СНС Игор Мировић: Натписи о свргавању Радомира са места шефа ИО немају основ у реалности. Најкасније до лета, чим се заврше избори унутар странке и конституишемо Главни одбор, биће формиран и Генерални секретаријат СНС - изјавио је за "Новости" Игор Мировић, потпредседник напредњака. 

* Колико су тачне спекулације да ћете ви бити на челу тог органа?

- Увек ме медији провлаче кроз "кадровске комбинације" и на ту улогу сам се већ навикао. Нисмо још разговарали о томе ко би могао да преузме секретаријат. 

* Али и ваше страначке колега су нам потврдиле да сте најозбиљнији кандидат?

- То је зато што сам, заједно са председником Вучићем, предложио да се формира Генерални секретаријат. Нисам одбијао страначке ангажмане, али сам као потпредседник СНС и координатор покрајинског одбора већ прилично активан. 

* Спекулише се и да ће тај орган бити "партијски бич" за непослушне одборе?

- То су бесмислице. Суштински задатак је оперативно и организационо усклађивање страначке политике на свим нивоима. То је наша унутрашња ствар и помоћи ће да СНС још боље функционише.

* Колико су тачна нагађања да се спрема смена Радомира Николића са места шефа ИО СНС?

- То су написи без икаквог основа у реалности. 

* Очекујете ли превремене изборе у Војводини?

- У покрајинској политици сам од 1990. Познајем одлично актере у власти. Ради се о групи људи којима је на првом месту брига о себи и сопственим привилегијама. Неће добровољно одступити све док их народ не одува на изборима. 

* Зашто сте предложили да се Андреј Вучић више ангажује у странци?

- Само сам реторички упитао, зар не би било потпуно нормално да се један стручан и образован човек, који жели добро овој земљи, и формално ангажује. То сам изјавио поводом неоснованих лажи и сталних медијских напада на Андреја, без икаквог разлога.