Вести

Мирковић:СзС само тражи оправдање да не изађе на изборе

Шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Београда Александар Мирковић оценио је да је синоћни наступ председника ДС и једног од лидера СзС Зорана Лутовца на РТС-у најбољи доказ да СзС не жели никакав дијалог и да, како је рекао, под окриљем лажи само тражи оправдање да не изађу на изборе јер су и сами свесни да немају подршку грађана.

„И сами су свесни да су последњи избори на КиМ јасно показали да су кандидати који су били против Српске листе, против Србије, катастрофално поражени. То је Драгану Ђиласу још један доказ да никако не сме или не би требало да изађе на изборе јер би тиме запечатио своју политичку судбину пошто и Ђилас, и Јеремић и било ко из тог пропалог СзС нема поверење и подршку грађана“, рекао је Мирковић.

Он је за Студио Б рекао да је СНС увек спремна на сваки вид дијалога са опозицијом и да прихвати све њихове захтеве, који имају смисла.

Са друге стране, каже, представници СзС само траже било какав разлог да не изађу на изборе јер су свесни да би били убедљиво поражени.

Оценио је да је гостовање Лутовца на РТС-у показало и да СзС нема политику.

„Синоћ смо по ко зна који пут били у прилици да видимо да представници СзС, посебно Лутовац немају ама баш ништа да понуде грађанима сем просте демагогије, лажи и мржње и то баш на РТС-у, који данас бесомучно нападају“, рекао је Мирковић.

Како је додао, то је само један у низу доказа да представници СзС једино желе да се опет врате на власт на власт и убирају приход само за себе и своје најближе сараднике.

„Све оно што данас ради Лутовац, након пацки које је добио од Бошка Обрадовића и свог газде Драгана Ђиласа, јесте покушај да се скрене пажња јавности са чињенице да је управо Ђилас, док је био на власти, са својим фирмама приходовао чак 600 милиона евра што је довољно за изградњу 2.000 вртића, а да му је од тих 600 евра нето приход био више од 100 милиона евра“, рекао је Мирковић.

Како је додао, Лутовац, Обрадовић и остали из СзС покушавају неистинама да то прикрију и скрену пажњу јавности са конкретних података.

„Нећемо одустати од питања како је Ђилас од неуспелог предузетника са три угашене фирме из Чешке и 74.000 евра које је донео у Београд постао такав тајкун да сада само у некретнинама има 25 милиона евра“, истакао је Мирковић.

Како је закључио, срамота је да људи који су упропастили Београд и Србију желе да се врате на власт само да би опет профитирали.

 

 

Извор: Танјуг