Вести

Мирковић: СзС бојкотом показује да им није стало до грађана

Шеф одборничке групе СНС Александар Мирковић оценио је да су представници одборничке групе Савез за Србију бојкотом седнице Скупштине града јасно показали да им није стало до грађана Београда.

Додао је да су на тај начин изневерили и људе који су гласали за њих јер је по Пословнику Скупштине града Београда, подсетио је, сваки одборник дужан да присуствује седницама.

Њихов бојкот неће утицати на рад Скупштине града нити ће то Београђани осетити јер је и претходних десет седница Савез за Србију бојкотовао њен рад, али не својим неприсуствовањем, већ тиме што су сваку седницу гледали да искористе за личну промоцију, а скупштинску говорницу видели као позориницу за прикупљање јефтиних политичких поена, рекао је Мирковић новинарима у холу градског парламента.

Како је рекао, срамотно је то што људи који су задужили Београд причају да актуелна власт мрзи главни град.

Видели смо ко то ради, они који нападају раднике градског предузећа. Они су заслепљени мржњом. Они кажу да не желе да седе са нама у скупштинској сали, а у ствари ми не желимо да седимо са њима од када су позивали на силовање премијерке Ане Брнабић, рекао је Мирковић.

Додао је да је одборнике актуелне власти срамота да седе у скупштинској сали заједно са онима који позивају на насиље, линч.

Мирковић је навео да ће садашња власт и убудуће наставити да се бори за грађане.

 

Извор: Танјуг