Вести

Мирковић: Сутра 6. седница Скупштине града у новом сазиву

За сутра је заказана нова 6. седница Скупштине града у новом сазиву, на којој ће бити донете важне одлуке у циљу олакшања рада извршне власти, изјавио је шеф одборничке групе СНС-а, Александар Мирковић, гостујући у вестима Студија Б.

Од 2014. до 2018. године у Скупштини је усвојено више од 200 планских докумената, који су директно усмерени на побољшање живота грађана али и сам развој града Београда, истакао је Мирковић.

Иако су , како је и сам рекао, досадашње седнице показале дубок јаз између власти и опозиције, која је увек гласала против предлога власти, чак и када су ти предлози у јавном интересу, није изненађен ни мало. Тајкунски клан је трагикомичан, и то је једина истина. Не слажући се са одлукама Скупштине, доказује само да они нису против СНС-а, већ против својих грађана, рекао је Мирковић.

Одговарајући на питање о већ актуелној теми последњих дана, у вези са продајом ПКБ-а, и гласном противљењу Ђиласа страним инвестицијама, шеф одборничке групе СНС-а у Скупштини каже да је бившем градоначелнику највећа бољка и непрежаљена љубав управо ПКБ, јер није власник истог.

Такође, дотакли смо се и теме која је срамна и коју су многи осудили. Наиме, одборник Савеза за Србију, Жељко Веселиновић простачким начином се бори за Србију, а то је јасно показао извређавши на бруталан начин премијерку Ану Брнабић. Подсећамо, до његовог испада је дошло након што је премијерка поручила министру културе Владану Вукосављевићу да није његов посао да се бави садржајем на телевизијама, пошто је министар коментарисао Задругу и ушао у расправу са власником Пинка Жељком Митровићем. Он је поручио премијерки Ани Брнабић да жели да је једном „тај исти Митровић затвори у Задрузи у четири зида, без кључа, са једним обдареним Афроамериканцем тек пуштеним из затвора“.

Алекасандар Мирковић каже да је уверен да грађани Србије овакав простаклук и мржњу никад неће подржавати и да су једино за истину.

„Истина је само једна, чека нас много посла, за две недеље седница на којој ће се говорити о ребалансу буџета. Показаћемо и доказати да град Београд послује и да су промене на боље очигледне, упркос огромним дуговима које је оставила претходна власт“, рекао је Мирковић.

 

 

Извор: Студио Б