Вести

Мирковић: Скупштина града Београда усвојила ребаланс буџета

Скупштина града Београда усвојила је данас ребаланс буџета према којем градски буџет износи око 110 милијарди динара, што је за око 850 милиона динара више него према ребалансу из априла ове године, када је почела епидемија корона вируса.

Како је прецизирано, одлуком о ребалансу буџета укупна средства буџета града планирана су у овој години у износу од 110.009.187.052 динара, од чега се на приходе и примања односи 103.683.521.642 динара, а на пренета средства 6.325.665.410 динара.

Приходи и примања буџета града у 2020. години су овом одлуком увећани за 0,8 одсто или за 825.794.350 динара, у односу на претходни план по Одлуци о буџету.

Шеф одборничке групе Српске напредне странке Александар Мирковић је рекао да је Град Београд показао да је довољно јак и финансијски стабилан да може да испрати све одлуке које доноси влада и које су, додао је, у складу са одговорном политиком председника Србије Александра Вучића.

Навео је да је бивши градоначелник Драган Ђилас задужио Град за 1,2 милијарде евра и додао да је Ђилас “срљао из кредита у кредит и оставио катастрофалну ситуацију”, те да се дугови које је оставио враћају и данас.

Како је рекао, да то нису само празне приче показује стање које је оставио у београдским општинама, а, како наводи, најсвежији пример је општина Стари град коју је донедавно водио Марко Бастаћ.

У тој општини је, тврди Мирковић, у једном мандату милион и седамсто хиљада евра потрошено на агенције и фирме за које је, како каже, тај новац “испумпаван” из општинског буџета и подељен Бастаћевим активистима.

 

 

Извор: Танјуг