Вести

Мирковић: Позивам све грађане да се уздрже од насиља

Шеф одборничке групе у Скупштини града Београда Александар Мирковић је рекао да "фашистичко и безумно" насиље које се спроводи на улицама главног града није слика пристојне и модерне Србије, већ показатељ да одређене групе желе на силу да се "дочепају" власти и да неће презати да чак угрозе и животе људи који само обављају свој посао.

"Рушење народне имовине, паљење аутомобила, ломљење излога, рушење зграда које чак нису ни окупатори током Другог светског рата оштетили није слика какву желимо да виђамо у нашој земљи. Морамо сви јасно да кажемо не оваквом насиљу, мора се престати са тиме пре него што то безумно насиље однесе и неки живот", поручио је Мирковић.

Истакао је да ће се Србија изборити и са овим проблемом и победити јер, како је нагласио, за нашу земљу пораз никад није био опција.

Мирковић је навео да се насиљем ништа не може постићи и позвао грађане да се уздрже од насиља, не наседају на провокације и не нападају полицајце који су ту само да заштите имовину и животе свих нас.

"Проблеми се решавају дијалогом. Разумемо да се не слажемо око неких питања, али апсолутно не можемо да стојимо мирно и гледамо како се наш град и држава урушава. Политика СНС и Александра Вучића ће увек бити модерна Србија која се развија и у којој се људи запошљавају, а у таквој Србији места насиљу апсолутно нема", закључио је Мирковић.

 

Извор: Танјуг