Вести

Мирковић: Поред политичког деловања отворени смо и за хуманитарни рад

На позив Института за трансфузију крви Србије Градски одбор Београд Српске напредне странке, у сарадњи са Институтом, у својим просторијама организовао је акцију добровољног давања крви. Акцији су се одазвали активисти општинских одбора, градски одборници и функционери Српске напредне странке.

Председник одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Београда Александар Мирковић, нагласио је да је дефицит крви у летњим месецима велик и позвао све грађане да се одазову позиву Института.

„Захваљујем се свима који су се одазвали позиву, као и  Институту на одличној сарадњи. Наставићемо и убудуће да се одазвамо свим њиховим позивима, и на тај начин даћемо скроман допринос у њиховој мисији која је пре свега спасавање људских живота“, закључио је Мирковић.

Ивана Родић из Института за трансфузију крви Србије је истакла да сарадња са СНС траје деценију и да је посебно значајна у овом периоду када су резерве крви смањене. Такође, она је позвала све чланове Српске напредне странке да се током читаве године одазивају, јер како је навела стабилне резерве крви у једној земљи зависе појединачно од сваког грађана.

Током акције прикупљено је 280 јединица крви.