Вести

Мирковић: Добио сам реч, а Ђилас ме гурнуо са говорнице

Одборник СНС Александар Мирковић изјавио је данас да га је шеф одборничке групе Савез за Србију, Драган Ђилас гурнуо кад је кренуо да се обрати са говорнице у Скупштини града. 

"Ја сам добио реч од председавајућег. Када сам кренуо да се обратим, Ђилас ме је гурнуо са те говорнице. То је само показатељ његове немоћи, бахатости, осионости и безобразлука", рекао је Мирковић новинарима. 

Ђилас је, иначе тражио реплику, али је председавајући реч дао Мирковићу због чега је Ђилас негодовао.

Он је потом, како су новинари који прате заседање градскг парламента могли да виде, пришао говорници и Мирковићу у намери да изнесе своју реплику. 

"Морам да истакнем да сам шокиран и дубоко изненађен поступком бившег градоначелника Драгана Ђиласа који уз помоћ насиља хоће да застраши све оне који не мисле исто као он", рекао је Мирковић. 

Казао је да су сви у сали били у прилици да виде на који начин Ђилас жели да дође до речи, те запитао "шта могу да очекују Београђани кад бивши градоначелник, а сада први на највећој опозиционој листи у градској скупштини, насрће на одборнике". 

Коментаришући да Ђилас "очигледно није могао да истрпи аргументе и да се помири са истином да је упропастио град, а да су они који су дошли после њега направили резултате", Мирковић је поручио да се нико из његове одборничке групе није уплашио Ђиласовог насиља и да ће наставити да учествују у раду градског парламента.

Мирковић је, иначе, рекао и да је Ђилас данас напустио седницу "чим је узео дневницу". 

Седница је од самог почетка била бурна, а одборничка група Савез за Србију, коју чине одборници Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, напустила је заседање уз констатацију да неће бити "икебана" док их вређају, а да они не могу да одговоре.

 

 

Извор: Танјуг