Вести

Мирковић: Бастаћ одбија полиграф и подгрева тврдње Лешњака

Шеф одборничке групе Српске напредне странке Александар Мирковић оценио је данас да чињеница да Марко Бастаћ одбија полиграфско испитивање подгрева сумње да су истините страшне тврдње да је мучио и ударао кума Лазара Лешњака. "Сведочење Лешњака било је врло шокантно и узнемирило је јавност. То је монструозан чин, просто је невероватно да је неко спреман толико далеко да оде зарад прљавог новца", рекао је Мирковић за Студио Б.

Мирковић је додао да је посебно опасно што је реч о председнику једне од 17 градских општина, а који се, уместо да буде на располагању грађанима, понаша као мафијашки дон. "Везивање за столицу, малтретирање, стављање кеса на главу је нешто што смо могли да видимо у хорор серијама, мафијашким филмовима, а замислите да сада грађани виде да је то радио председник општине", рекао је Мирковић и додао да је то скандалозно и да то мора добити судски епилог.

Шеф одборничке групе СНС у градском парламенту каже и да не види шта је проблем, ако Бастаћ нема никакве везе са тим што прича Лешњак, да оде на полиграф или да се сам пријави да каже да жели да сведочи. "То одбијање је управо оно што додатно подгрева сумње да се то све дешавало односно да је Лешњак причао истину", каже Мирковић. Према његовим речима, све што се дешава опомиње и указује да Марко Бастаћ када помисли да је много јак, битан, силан и моћан, не преза ни од чега, ипак и да над кумом примењује мафијашке методе.

Мирковић је рекао да мисли да само хистерија тога дана и то Бастаћево кратко појављивање на једној од Ђиласових телевизија, је само још један у мору доказа да се оно што Лешњак прича заиста и дешавало. "Из дана у дан у било којој емисији можете чути да то што особа која одбија полиграфско испитивање, односно одбија да оде на тај популарно назван детектор лажи значи да нешто крије", рекао је Мирковић.

 

 

Извор: Танјуг