Вести

Михајловић: Закон о раду добар за вредне и марљиве

Нови Закон о раду ће направити разлику између оних који су вредни и који хоће да раде и између оних који нису, рекла је потпредседница Владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић за РТС. Истакла је да ће закон створити услове да се заштите интереси радника и послодаваца.

Михајловићева је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да ћемо уз помоћ новог закона имати флексибилнији начин запошљавања радника.

Објаснила је да без посла могу да остану само они који не могу да раде и који нису марљиви.

"То је оно што се мења, коначно ћемо имати јасну могућност понуде и тражње радне снаге", истакла је Зорана Михајловић.

Навела је да људи који су искусни, као и људи који су завршавали факултете морају да имају могућност да се запосле.

Навела је и да ће послодавци имати подстицаје у зависности од броја људи које буду запошљавали.

Како је истакла, реч је о првом закону након много година који ће уз остале реформске законе створити услове да се заштите интереси послодаваца али и радника.

Зорана Михајловић је напоменула да уз постојећи закон није могуће направити разлику између вредних и оних који неће да раде.

Истакла је и да је примена закона веома битна, и навела да ће контрола бити јача у свим областима.

Потпредседница Владе је рекла да грађани сасвим сигурно верују да закон може да донесе промене, без обзира на то што неки покушавају да заштите своје интересе и да се заклоне иза радничких права.

Зорана Михајловић верује да ће закон бити усвојен у четвртак.

Говорећи о сутрашњој донаторској конференцији за поплављена подручја, Михајловићева је истакла да Влада иде са јасним планом и програмом и да очекује изворе финансирања.

"Приоритет су куће, као и новац који је потребан људима да поправе куће. С друге стране је инфраструктура која ће до првог октобра сасвим сигурно бити решена", обећала је потпредседница Владе.