Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ЗА СРБИЈУ ЈЕ ОД ИЗУЗЕТНЕ ВАЖНОСТИ ДА СЕ ПОВЕЗУЈЕ СА РЕГИОНОМ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да је за Србију од изузетне важности да се повезује са регионом, те да када се саберу све инвестиције, улагања у те инфраструктурне пројекте износе 13 милијарди евра.

"Ништа више не шкрипи у инфраструктури, имамо и новац и пројекте, а пре свега политичку, економску и финансијску стабилност, без које нема развоја нити директних страних инвестиција. А, с друге стране, слушамо Ђиласа и тзв. опозицију да нам ништа од тога не треба. Да подсетим, 2012. када смо формирали владу земља је била инфраструктурно затворена, није било ни инвестиција, свуда смо имали препреке, није било путева, инвеститори нису могли да добију дозволе. Данас је све то другачије и Србија се налази у врху директних страних инвестиција", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала да ништа боље нисмо могли да урадимо за земљу него да је повезујемо са регионом, те да су поред саобраћајне важне и комунална и енергетска инфраструктура, јер то значи боље услове живота и останак људи у Србији.

"Било да је реч о повезивању са БиХ, Црном Гором, Северном Македонијом, Мађарском, Румунијом, Албанијом, односно о пројектима изградње нових ауто-путева и брзих пруга, ми радимо са свима - са Европском унијом и европским банкама, са Русима, Kинезима, Американцима, Турцима, Азербејџанцима. Поред физичких конекција, градимо и интегрисане граничне прелазе како би проток људи и робе био бржи и ефикаснији, а трошкови нижи. Наш циљ је да створимо услове за нормалан живот за све, да људи остану да живе овде, јер људи су највеће благо, све остало можемо обезбедити", закључила је Михајловић.

 

Покреће ме љубав према послу, а не лични ћар

Михајловић је изјавила да без обзира на честе нападе и написе у новинама, она ради оно што је у интересу државе и у договору са председником Александром Вучићем, на чији предлог је и ушла у Владу Србије.

"Разни су интереси и лобији, сами себе они нацртају. Логично, јер је реч о министарству са много новца које води велике инфраструктурне пројекте и сви би то волели. Подсетићу, 2014. није било тако, враћали смо камате и плаћали пенале због неискоришћених кредита. С друге стране, није спорно да сам амбициозна, што ми спочитавају, мислим да сви треба да буду амбициозни у послу, јер то говори да вам је стало и да имате страст да нешто урадите. Суштина је само шта вас покреће - љубав према послу или лични ћар и интерес. Мене је увек покретала љубав, а не жеља за фотељом", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала да је нормално да свака следећа влада и министри буду бољи од претходника, те да се на седницама не либи да каже шта мисли, што и други раде.

"Увек је занимљивих написа у новинама, јер то их продаје. Али, ја сам у владу дошла на предлог Александра Вучића и у договору са њим ћу ту бити или не. Оно чиме се Вучић води када размишља о новој влади су резултати, то грађане интересује, а не ко је на челу министарства, Зорана, Пера или Мика. Не треба човек тиме ни да се оптерећује, зна се зашто смо ту и све док радимо свом снагом и духом ништа нас не може пореметити", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи