Вести

Михајловић: Власт Ђиласа, Шапића пљачкала мајке и децу

Бивша власт у Београду није само опустошила градску касу, већ је пљачкала читаве породице, мајке и њихову децу, изјавила је данас чланица Председништва Српске напредне странке (СНС), Зорана Михајловић. 

Како је саопштено, Михајловићева је навела да је бивша власт Драгана Ђиласа и Александра Шапића у Београду оставила 15.000 тужби родитеља којима је та власт, каже, скупље наплаћивала боравак деце у вртићима.

Према њеним речима, родитељи су уместо 5.000 динара вртић плаћали скоро двоструко више, односно 9.000 динара за свако дете.

"И уместо да те милионе уложимо у нове пројекте, новац је потрошен на исправљање њихових грешака. Да не говорим о томе како је Ђилас са једним од својих тајкуна направио такав закуп вртића на земуској Алтини који данас грађани плаћају 23.700 евра месечно. Па, на Менхетну је, верујем, јефтиније него на Алтини”, рекла је Михајловићева.

Она истиче да је данас брига о женама и деци у Београду уређена по европским стандардима и принципима и да су основани Савет за родну равноправност, Савет за права детета, Савет за унапређење положаја особа са инвалидитетом и Савет за управљање миграцијама.

“Градска власт, коју предводи СНС, за претходне три и по године обезбедила је нових 12.000 места у вртићима за нашу децу. У време Ђиласа 11.000 малишана је ишло у вртиће, а данас их иде 22.000", рекла је она.

Све породице за чију децу није било места у државним вртићима децу могу да упишу у један од 240 приватних вртића у којима разлику у цени родитељима плаћа Град Београд”, истакла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је додала да данас у Београду свака мајка добија 10.000 динара за свако новорођено дете и да је 17.000 беба већ добило ову помоћ.

Михајловић је напоменула да социјално угрожене породице поред тога добијају још 25.000 динара за новорођено дете.

 

 

Извор: Танјуг