Вести

МИХАЈЛОВИЋ: У 2022. ГОДИНИ ЕНЕРГЕТСКИ СИСТЕМ СТАБИЛАН

Потпредседница Владе и министарка енергетике Зорана Михајловић поручила је грађанима да ће Влада Србије и њено министарство наставити да чини све да у условима тешке енергетске кризе у Европи енергетски систем Србије и у идућој години буде стабилан и да ће грађани и привреда имати довољно енегената.

Михајловић је на питање шта може да обећа грађанима за 2022. годину, да ће домаћинства и привреда имати довољно струје, гаса и топлотне енергије, као и да се њихова цена неће мењати до краја грејне сезоне, то јест до краја марта.

О томе да ли ће, када и колико, цене струје да расту још нисмо ни имали никакве разговоре са ЕПС-ом, ЕМС-ом и ЕДС-ом, навела је Михајловић.

"Најважније је да грађанима кажемо да чинимо све да наш енергетски систем буде стабилан", рекла је Михајловић.

Напоменула је да је тешка ситуација у целој Европи због енергетска криза, која је почела у марту ове године, због чега су веома високе цене енергената и да ће сигурно трајати и у 2022. години.

Због ситуације коју смо имали током овог месеца сада држава будно пази и подржава ЕПС колико год је могуће, нагласила је премијерка и додала да без енергетске стабилности не може ништа да функционише, као и да нема развоја земље, рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг