Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ТИМСКИМ, ДАНОНОЋНИМ РАДОМ ДО БРЖЕГ ЗАВРШЕКТА КОРИДОРА 11

Аутопут на Коридору 11, од Љига до Прељине, биће отворен за саобраћај идуће године, а брзина којом се радови одвијају резултат је тимског и даноноћног рада, поручила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, која је данас присуствовала пробијању леве цеви тунела Савинац на Коридору 11, у близини Такова.

Tunel Savinat"Као што се по јутру дан познаје, тако се и по пробијању тунела Савинац врло јасно види да ћемо ми следеће године ићи овим аутопутем", рекла је Михајловић која је пробијању тунела присуствовала заједно са директором “Коридора Србије“ Дмитром Ђуровићем и представницима амбасаде Азербејџана у Србији.

Михајловић је рекла да је деоница Љиг - Прељина у дужини од 40 километара веома тешка и да на њој укупно има 66 мостова, од којих је до сада завршено 57. "Иде све у року и ове године се види разлика у односу на све претходне", рекла је Михајловић, наглашавајући истичући да је успех у том пројекту резултат тимског и даноноћног рада.

"Представници Министарства су стално на терену и помажу да се превазиђу све препреке и да би се све урадило у року. Нико овде не ради сам, већ радимо као тим и то желимо да покажемо грађанима Србије", нагласила  је Михајловић. Она је додала да се ради 24 часа дневно како би Србија што пре имала аутопут на том правцу који ће јој помоћи да повећа своје приходе и и да се привредно развија.

Михајловић је рекла и да се приводе крају многи послови на железничкој и путној инфраструктури. "Озбиљно се ради на Коридорима 10 и 11. Коридори повезују градове и људе, али пре свега Србију са Европом и светом. То је оно што желимо да видимо - да је Србија инфраструктурни транзитни коридор", поручила је министарка.

Oна је додала да су при крају разговори о завршетку обилазнице око Београда са потенцијалним извођачима, као и за деоницу Коридора 11 од Сурчина до Обреновца.

Ministarka Mihajlovic

Она је додала да су изабрани и главни извођачи радова за последњу деоницу Коридора 10, која није била уговорена, од Српске Куће до Левосоја.

Јутрос су у тунелу Савинац са различитих страна два багера пробила последњи метар камена ,након чега су радници то обележили отварањем шампањца. Тунел Савинац, у дужини од 270 метара, пробило је предузеће “Планум“ које је ангажовано као подизвођач, док је главни извођач радова на тој деоници азарбејџанска компанија „Азвирт“.

Представници Коридора Србије су потврдили најаве министарке Михајловић да ће аутопут на деоници Љиг - Прељина бити завршен и пре званичног рока, а то је 25. август 2016. године.