Вести

МИХАЈЛОВИЋ: НАСТАВЉАМО РЕКОНСТРУКЦИЈУ БАРСКЕ ПРУГЕ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се са првим замеником генералног директора "Руских железница" Сергејом Павловим и са њим разговарала о актуелним и будућим инфраструктурним пројектима у железничком сектору. Након састанка, Михајловић, Павлов и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко присуствовали су потписивању уговора за израду пројектно-техничке документације за реконструкцију и модернизацију барске пруге на деоници Ваљево-Врбница-државна граница са Црном Гором.

Михајловић је овим поводом изразила задовољство због наставка сарадње са једном од најбољих светских компанија, која својим начином рада, динамиком и квалитетом на најважнијем и најзахтевнијем пројекту модернизације пруге Београд-Будимпешта потврђује да ће успешно одговорити и овом задатку.

"Србија је решена да улаже у инфраструктуру, нарочито у железничку, која је једнако важна као и друмска за развој наше земље. Градићемо и брзу пругу Београд-Ниш, као и Ниш-Прешево, реконструишемо регионалне пруге. Верујем и да ћемо следеће године започети изградњу новог модерног диспечерског центра који нам је неопходан, с обзиром на сва улагања у железницу. Реконструкција барске пруге је тешка и захтевна, има 250 тунела и више од 230 мостова, али верујем да ће "Руске железнице" одговорити и овом задатку и да ћемо 2022. започети радове", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала и да је на састанку било речи о усавршавању наших студената и инжењера у Русији, те о могућностима да им се обезбеди да раде у сектору железница када се врате у Србију.

 

 

 

Извор: Танјуг