Вести

МИХАЈЛОВИЋ: НАСТАВИЋЕМО ДА ГРАДИМО МОСТОВЕ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић присуствовала је данас пуштању у саобраћај новог моста преко реке Саве код Остружнице на Обилазници око Београда, заједно са Дубравком Негре, директорком Европске инвестиционе банке за Западни Балкан и Зораном Дробњаком, директором "Путева Србије".

Михајловић је пре пуштања у саобраћај и прве вожње овом деоницом истакла да нема лепшег дана у грађевинарству него када се заврши оно што смо градили и када се спајају реке и људи, јер то мостови симболизују.

"Поносна сам на још један од мостова које смо изградили. Није било лако, јер смо у реци затекли тоне и тоне челика које су нам оставиле земље које су нас бомбардовале. Зато смо применили потпуно нову технологију изградње и на томе хвала свим инжењерима и радницима. Показали смо да смо храбри и непоколебљиви и да увек завршимо оно што обећамо. И после свих километара које смо изградили у Србији заиста више ништа није тако далеко", рекла је Михајловић.

Михајловић је подсетила да је у време почетка градње овог моста тадашњи премијер, а данас председник Србије Александар Вучић записао пар реченица.

"Написао је да овај мост гради Влада Републике Србије, да би спајао не само обале река већ и људе. И зато у славу мира и слоге и добрих односа наставићемо да градимо нове мостове", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг