Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ЈЕРЕМИЋ НАСТАВЉА СА ВРЕЂАЊЕМ И ПОКАЗИВАЊЕМ МРЖЊЕ ПРЕМА ЖЕНАМА

Потпредседница Владе Зорана Михајловић критиковала је данас Вука Јеремића због увреда на рачун премијерке Ане Брнабић, а поводом њеног обраћања на обележавању годишњице присаједињења Војводине Србији.

Јеремић је на свом Твитер налогу написао: "На питање о значају присаједињења Војводине Србији ''премијерка'' Ана Брнабић је рекла да увек када се говори о том датуму треба напоменути да Србија има добру сарадњу с Мађарском?! Необразована, од морала и достојанства оперисана карикатура."

Михајловић каже тим поводом да лидери тзв. опозиције из Савеза за Србију настављају са срамним увредама и ширењем говора мржње у јавности.

"Као да их недавни позиви на силовање и вешање председнице Владе нису довољно опаметили, један од њих, Вук Јеремић, наставља са вређањем и показивањем мржње према женама”, каже Михајловић, која је и председница Координационог тела за родну равноправност.

Михајловић је истакла да је у времену када се цело друштво бори против насиља над женама неприхватљиво да неко, ко се назива председником политичке странке, понаша простачки и насилнички.

“Језик мржње и увреде нам не могу донети ништа добро. Којој год политичкој опцији да припадамо не смемо дозволити себи овакво понашање. Вук Јеремић и дружина нам, заправо, показују како би се опходили према женама у Србији да су на власти. Радите, Вуче на себи, излечиво је!”, рекла је Михајловић.

Потпредседница Владе истакла је да политичари могу износити различите ставове, али да је свако вређање на националној, верској или сексуалној основи недопустиво.

“Морамо градити друштво ненасиља и културу поштовања других, без обзира којој нацији припадају, којој вери се приклањају и ког су сексуалног опредељења”, закључила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг