Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ГРАЂАНИ СУ ПОКАЗАЛИ ДА НАМ ВЕРУЈУ

"Што је већа политичка моћ, то је већа и одговорност. Грађани су нам на изборима указали поверење и показали да су задовољни нашим радом и резултатима, о чему говори и 200.000 више гласова које смо овог пута добили. Ови избори су важни јер смо на њима обезбедили још већу политичку стабилност и то је најзначајнији резултат", изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић.

Михајловић је истакла да је велика ствар када једна странка после толико година на власти добије подршку више од два милиона грађана.

"Ту смо за сваког појединца, за сваку кућу и сваку породицу. Преко два милиона гласова које смо добили представља велику одговорност, али нам даје и снагу да наставимо да радимо све оно што смо започели. Грађани су показали да нам верују, да у претходним годинама нисмо причали, него да смо добро радили", рекла је Михајловић.

Михајловић је рекла да политичка стабилност Србије даје снагу држави да разговара о свим важним питањима, као што је Косово и Метохија.

"Србија има добре односе са свим државама, од САД, преко Кине и Русије, до Европске уније. Када је реч о Косову и Метохији, значи нам подршка Русије, биће изазова, проблема и критичних тачака, као и до сада, али наш глас је снажан и важан. Нема договора око КиМ без става Србије", закључила је Михајловић.

Поправићемо све, нико неће остати без крова над главом

Михајловић је изјавила да ће држава поправити сву штету насталу због поплава у неколико градова у Србији и да нико неће остати без крова над главом.

Михајловић је рекла да је тренутно саобраћај обустављен на око 250 км, док је 180 км путева проходно.

"Када се ситуација смири и временски услови стабилизују, изградићемо и порушена три моста, поправићемо путеве и грађанима који су остали без домова изградићемо куће. Нико неће остати без крова над главом, људи морају да имају нормализован живот. Имамо искуства из 2014. године, све што смо могли да научимо, научили смо, донели нове законе и сада све ново градимо другачије", рекла је Михајловић.

Михајловић је подсетила да је срушени мост код Љубовије изграђен 1973. и додала да се сви државни мостови подједнако одржавају, као и да држава помаже реконструкцију и одржавање и локалних путева.

"Када локална самоуправа не може сама, држава помаже заједно са "Путевима Србије". И ове поправке ће се радити из буџета Србије. Моја порука грађанима је да не брину, да смо ту и да радимо заједно, поправићемо све", закључила је Михајловић.

Очекујем да нова влада буде још боља и ефикаснија

Михајловић је изјавила да очекује да нова влада Србије буде још боља и ефикаснија, са још више квалитетних људи у њој.

"Влада је пре свега оперативно тело, најмање је политичко. И зато је важно да је чине квалитетни људи, да ради брзо и ефикасно. Што се мене тиче, волим свој посао, радим га исто као и пре. Усред смо грађевинске сезоне, мој дан је исти као и раније, трудим се да не гледам насловне стране и да свој посао обављам најбоље што могу, а резултати су ти који нас опредељују", изјавила је Михајловић.

На питање о саставу нове владе, Михајловић је рекла да је то питање далеко од данашњег дана и да је важно да се прво формира парламент.

"Ако ме питате какву бих владу ја волела да видим, то је да буде још боља и ефикаснија, са још више образованих, искусних и способних људи. Ко год буде водио министарство на чијем сам челу, сугерисаћу да оно остане јединствено, јер знам колико су ови ресори повезани и да је то кључ да се пројекти реализују брже и ефикасније. Када смо 2014. формирали владу, Александар Вучић је донео ту одлуку и показала се као одлична", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва