Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ФОРМИРАН ТИМ КОЈИ ЋЕ РАДИТИ 24 САТА ДНЕВНО СА ДФЦ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се са делегацијом америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) и са њом разговарала о инфраструктурним пројектима важним за повезивање Београда, Приштине и целог региона, као и о оснаживању жена и подршци женском предузетништву. Састанку је присуствовао и амбасадор САД у Србији Ентони Годфри.

Михајловић је овим поводом изјавила да се на данашњем састанку разговарало о томе како да унапредимо односе наше две државе, посебно у инфраструктури.

"Данас је било речи о пројектима о којима су разговарала два председника недавно у Вашингтону, као и о регионалном повезивању које је за Србију од огромног значаја. Министарство је формирало тим који ће 24 сата радити са ДФЦ-ом, с обзиром на велике пројекте који су пред нама", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала да је посебно било речи о ауто-путу мира Ниш-Мердаре-Приштина, али и о железничком саобраћају и регионалним пројектима.

"У наредним данима, већ сутра, наставићемо да припремамо документацију и неопходне информације и да врло брзо имамо реализације које можемо да понудимо нашем народу", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг