Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ЧУВАМО ЗДРАВЉЕ СВОЈИХ ГРАЂАНА И ПОМАЖЕМО РЕГИОНУ У БОРБИ СA ПАНДЕМИЈОМ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је почетак производње руске вакцине Спутник В на Институту Торлак важан допринос здравственој безбедности земље у условима пандемије "COVID-19".

"Србија је међу првима обезбедила вакцине против корона вируса четири произвођача, а сада смо и прва држава у овом делу Европе која производи руску вакцину Спутник В. То је једна од најбољих вести које смо имали од почетка пандемије јер ће наш здравствени систем то учинити још јачим и спремнијим за борбу са вирусом. Држава је урадила све да обезбеди вакцине и сад је важно да сви ми, као грађани, то искористимо и да се вакцинишемо, како бисмо сачували животе и што пре се вратили на начин живота пре пандемије", рекла је Михајловић.

Михајловић истиче и да је Србија у условима пандемије корона вируса показала снагу не само свог здравственог система и економије, већ и снагу свог међународног угледа који се показао и кроз сарадњу са државама које су произвеле вакцину против корона вируса.

"Такође смо показали да и у невољи нисмо заборавили своје суседе, и на иницијативу председника Србије и Владе Србије помогли смо и њима да почну вакцинацију. Верујем да ће у будућности вакцина која се произведе у Србији значити већу здравствену безбедност не само за Србију, већ и за читав регион", навела је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг