Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ЋУТА И ДРУГИ ЕКОЛОЗИ КРИЈУ СЕ ИЗА ЕКОЛОШКИХ ТЕМА

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић, оценила је да се Александар Јовановић Ћута и други активисти крију иза еколошких тема, које су изнад политике, док истовремено признају да организују политичке протесте.

Михајловић наводи да Ћутини нови позиви на насилну промену власти представљају наставак злоупотребе теме животне средине у предизборној кампањи.

Ћути и другим такозваним активистима поручила је да престану са претњама насиљем и да свој програм представе грађанкама и грађанима на изборима.

"Тиме што претите насиљем, блокирате међународни аутопут и онемогућавате нормално функционисање већини грађана Србије, показујете да вам је једино стало до тога, да по сваку цену прикупите политичке поене", оценила је Михаловић.

Додала је да се о програму у којем су блокаде, заустављање инфраструктуре и противљење развоју, не одлучује се на улици, него на изборима.

"Наш програм је другачији, да имамо добре путеве у сваком делу Србије, а да као земља будемо важан транзитни коридор. Нећемо сачувати ни људе ни животну средину тако што се у Србији неће радити ништа, тако што се неће градити ни путеви, ни пруге, ни фабрике. Борба за здраву животну средину не значи заустављање развоја друштва", закључила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг