Вести

МАРТИНОВИЋ: ПРЕКИДАМ ШТРАЈК ГЛАЂУ, НИСАМ ЗАДОВОЉАН САОПШТЕЊЕМ ТУЖИЛАШТВA

Председник посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић обавестио је у 15 часова новинаре да прекида штрајк глађу, након што је тужилаштво реаговало поводом инцидента у петак испред скупштине.

"Нисам превише задовољан овим саопштењем Тужилаштва, морало је да буде много оштрије и сматрам да је требало много јасније дефинисати шта се заправо десило 8. маја. Али, ово је први корак, у оном што смо имали намеру да урадимо", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да ће данас прекинути са штрајком глађу.

"Не због тога што смо задовољни овим саопштењем, већ зато што желимо да допринесемо смиривању свих тензија у Србији, а посебно тензија везаних за рад скупштине".

Мартиновић верује да ће надлежно јавно тужилаштво водити поступак у складу са законом и да ће они који су учинили тешко кривично дело бити и санкционисани у складу са законом.

Мартиновић је рекао да је циљ штрајка био да апелују на јавно тужилаштво да реагује у складу са законом на то што су Бошко Обрадовић и група хулигана које је довео у петак, брутално пребили посланика Маријана Ристичевића.

Мартиновић је прочитао саопштење тужилаштва које је поводом инцидента испред скупштине обавестило јавност да је поднета кривична пријава против Б.О, М.Ђ, Д.Ђ. и С.М.

Они се сумњиче да су 8. маја били међу учесницима окупљања испред Дома Народне скупштине Србије, када је дошло до повређивања посланика Маријана Ристичевића, након чега су грубо вређали и угрозили сигурност министра здравља Златибора Лончара.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва