Вести

МАРТИНОВИЋ: НЕИСТИНЕ ОПОЗИЦИЈЕ О НЕЛЕГАЛНОЈ ТРГОВИНИ ОРУЖЈЕМ

Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић данас је одбацио тврдње дела опозиције о нелегалној трговини оружјем, и рекао да би Србија, да је то истина, била под санкцијама.

"Ништа није случајно, води се једна синхронизована акција, не само против министара, Владе Србије и председника Републике, сад се ради о синхронизованој кампањи против саме државе у тренуцима када морамо да се носимо са бројним изазовима који нам долазе из иностранства", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да део опозиције сваког дана измишља нове афере, да Бошко Обрадовић и Мариника Тепић из Савеза за Србију не раде ништа, осим што, препричавају чланке из листа Таблоид од пре неколико година.

"Хиљаду пута смо доказали да нема злоупотреба, али нема проблема, наставићемо да одговарамо на лажи, јер што они више буду лагали, настојаћемо да их што више раскринкавамо", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је упутио неколико питања лидеру Двери Бошку Обрадовићу, између осталог, и када ће вратити новац манастиру Хиландар.

"Монаси са Хиландара годинама причају како им је покрао неке паре, па га питам колико је тачно пара украо са Хиландара. Питам државне органе Србије и Грчке докле је стигла истрага против Бошка Обрадовића", рекао је Мартиновић.

Питао је и како то да је Обрадовић од човека који је био заговорник Димитрија Љотића, православља, светосавља, савеза са Русијом, постао највећи заговорник америчке политике.

"Очигледно да је постао заговорник америчке политике и сад је мртва трка ко је већи присталица политике САД на Балкану, Бошко, Ђилас, Вук Јеремић или неко други из те тзв. демократске и грађанске опозиције", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да је Обрадовић у скупштини примао чланове бугарске партије која се залаже за припајање јужних делова Србије Бугарској и приметио да је управо бугарска новинарка почела да објављује неке тајне податке о томе да Србија наводно тргује оружјем.

Зашто ректорка ћути о томе да се Мали жалио?

Мартиновић je данас рекао да ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић ћути о томе да је Одбор за етику одбио да се бави жалбом министра финансија Синише Малог на одлуку да се понашао неакадемски приликом израде докторске дисертације.

"Сваки просечан правник зна да у сваком управном поступку не можете да донесете коначну одлуку док се не реши по жалби. Уопште није разматрана жалба Синише Малог на одлуку етичке комисије Универзитета", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је одговарајући на питање о наводном сукобу интереса у више афера о којима се говори у јавности, а међу којима је и она о нелегалној трговини оружујем, рекао да та тема може да се осветли из више углова.

"Ја питам да ли је Иванка Поповић у сукобу интереса, јер је она очигледно на страни Сергеја Трифуновића, Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и њима сличних. Како је могуће да особа која је отворено на страни ових што тврде да је Синиша Мали плагирао дисертацију истовремено као неко ко одлучује о томе да је докторска дисертација плагијат или не", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да је Поповић недељама пружала пуну подршку онима који су тврдили да је докторат Синише Малог плагијат.

 

 

Извор: Танјуг