Вести

МАРТИНОВИЋ: НАСЛОВНА СТРАНА НИН-А ПОЗИВА НА УБИСТВО ВУЧИЋА

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић изјавио је да је скандалозно да недељник НИН на насловној страни сутрашњег издања објави фотографију на којој се, како каже, позива на убиство председника Србије Александра Вучића.

Мартиновић је у Скупштини Србије показао насловну страну тог недељника на којој се, како је рекао, налазе председник Вучић и председник РС Милорад Додик и уперена снајперска пушка у шефа српске државе.

Мартиновић је позвао главног и одговорног уредника НИН-а који, како каже, ових дана држи лекције о моралу и етици, да објасни шта му значи та фотографија на којој је снајперска пушка уперена у председника Србије.

"Као из времена Гебелса. Уништити Србију и РС. Ако то допустимо, шта ћемо ми Срби"?, упитао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да грађани такође треба да се замисле над пропагандом која се шири да у Србији нема слободе медија.

“Не да је има, ово више није слобода медија, ово је постала анархија у којој сваки лудак који мисли да је новинар може да објави фотографију у којој се врло јасно позив на убиство председника Републике”, рекао је Мартиновић.

Мартиновић је додао да се СНС никада неће са политичким противницима обрачунавати на такав начин, већ да ће их увек побеђивати на изборима.

Упитао је каква се порука шаље таквом насловном страном и да ли је то: Хајде да убијемо Вучића и да од Србије направимо Боливију.

“Ово је јасна порука оних који стоје иза Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића, Маринике Тепић, свих њих који данима и недељама воде кампању против Александра Вучића, против Небојше Стефановића, против наше наменске индустрије, против наше војске и наше државе. Ово је позив на убиство”, рекао је Мартиновић.

Мартиновић је истакао да треба да је срам оног ко је ставио такву насловну фотографију.

“Пре неколико дана, када је Вучић био смештен на ВМА Локални фронт из Краљева је рекао да Алескандру Вучићу треба сасути рафал у леђа. Пет метака у леђа. И ево, сутра можете да купите НИН, а на насловној страници врло демократски, европски, грађански објављена фотографија Александра Вучића у кога је уперена снајперска пушка”, рекао је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС