Вести

Марјановић: Претходних година злоупотребљаван новац Старограђана

Изненађен сам и разочаран као грађанин Старог града оним што смо затекли у општини, рекао је новоизабрани председник општине Стари град Радослав Марјановић гостујући на ТВ Пинк.

Све оно на шта смо скретали пажњу претходних година, како се злоупотребљавао новац грађана Старог града и како се њиме финансирају политичке активности Драгана Ђиласа, сада се то потврђује када имамо увид у документацију.

„Само у једном свом мандату, од 2016-2020.године успели су да потроше 1,7 милион евра на различите агенције преко којих су плаћали своје активисте, председнике општинских одбора странака из Ђиласовог савеза, фамилије функционера и одборника општине су удомљавали на тај начин“, рекао је Марјановић и додао да је то новац који је потрошен на само две агенције  "Кодекс трејд" и "Респект легал", а да постоје индиције да их је било још и да ће тај износ бити и већи.

Марјановић сматра да је прича Марка Бастаћа, који је говорио како нема новца за пројекте, заправо била само скретање пажње са оваквих ствари.

Према речима Марјановића, с обзиром да на Старом граду постоји 1.700 улаза у стамбене зграде,  за овај новац којим је Бастаћ  финансирао Ђиласове страначке активности, могло је бар да се уложи по 1.000  евра у сваку зграду и да се уради нешто за добробит грађана.  

„Најбољи пример колико је претходно руководство било бахато и колико није марило за грађане говори и податак да су за канцеларијски материјал наменили 6,9 милиона динара, а подсетићу да је у општини запослено свега 75 људи, дакле по запосленом 100.000 динара за канцеларијски материјал. Парадокс је да је за струју и канцеларијски материјал  предвиђен идентичан износ. Такође, занимљиво је да је општина Стари град у време пандемије корона вируса, када су све друге локалне самоуправе гледале како да помогну грађанима и како да обезбеде дезинфекциона средства, набављала рачунаре“, истакао је Марјановић.

Марјановић је подсетио још да се у општинским канцеларијама налазио студио ТВ Шабац, да су постојале канцеларије неких приватних фирми и да је то показатељ злоупотребе, као што је ненормално да са једне стране позајмљујете за плате запослених, а да са друге трошите 6,9 милиона на набавку канцеларијског материјала.

Он је рекао да ће у наредном периоду приоритет бити да се истраже све ове малверзације, те да ће као нови председник општине позвати и  ДРИ и буџетску инспекцију како би се испитале све финансијске малверзације и да се истражи све што се дешавало у општини Стари град.

„Свако ко је радио противзаконито мора да одговара. Мени је сада важно да консолидујемо финансије општине, да смањимо нерационалне трошкове и да тај новац усмеримо ка грађанима“, закључио је Марјановић.