Вести

Марјановић: Бастаћ неодговоран председник општине Стари град

Представници општине Стари град однели су са Калемегдана стабла посечена ради изградње гондоле и ставили их пред Скупштину града, а заменик шефа одборничке групе СНС у градском парламенту Радослав Марјановић поручио је председнику те општине Марку Бастаћу да стабла пренесе испред Скупштине општине Стари град, како би га подсећало колико је неодговоран и неозбиљан.

Марјановић је рекао да Бастаћ у последњу годину свог мандата очигледно жели да уђе као циркузант и да ту тврдњу може да поткрепи чињеницама.

Како је образложио, надлежни секретаријат општине Стари град је 11. марта донео решење којим се одобрава захтев ЈП "Скијалишта Србије" за сечу стабала.

"Данас је Веће општине Стари град, након што је неодговорни и неозбиљни председник те општине Марко Бастаћ схватио шта је заправо потписао, донело ново решење којим се укида првобитна одлука да се одборава сечење стабала на Калемегдану", рекао је Марјановић Танјугу.

Он је Бастаћу поручио да стабла која је оставио испред Скупштине града може слободно да пренесе испред Скупштине општине Стари град како би га подсећало колико је, како је додао, неодговоран и неозбиљан председник општине.

Раније данас, представници општине Стари град, на челу са Бастаћем, однели су са Калемегдана стабла посечена ради изградње гондоле и ставили их пред зграду Скупштине града.

У саопштењу су навели да је основни циљ те симболичне акције да се укаже на неопходност обустављања уништавања Калемегдана, културно-историјског добра које припада свим грађанима наше земље.

 

 

Извор: Танјуг