Вести

МАЛИ: СРБИЈА НАУЧИЛА ДА ПОБЕЂУЈЕ У ИЗАЗОВНИМ ВРЕМЕНИМА

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Синиша Мали унео је бадњак у просторије Српске напредне странке и том приликом гостима и грађанима пожелео срећан Бадњи дан и Божић истичући да је Србија у овим изазовним временима, научила да побеђује.

Мали је нагласио да Нова година треба да буде прекретница и да се "још јаче боримо за нашу Србију".

"Предстоје нам избори на којима грађани доносе одлуку да ли ћемо на овај начин и истом брзином градити земљу и борити се за будућност наше деце или ће се Србија вратити у прошлост. Излазимо да победимо и дамо подршку председнику у визији да од Србије направи успешније и лепше место за живот", поручио је Мали.

Мали је рекао да уношење бадњака подсећа на хришћанске вредности које треба да нас воде напред.

"Претходне две године биле су изазовне и указале су на значај породице, љубави, јединства, солидарности, основних људских вредности. Борили смо се за спас наше економије, фабрика, радних места, болница, да изградимо километре ауто-путева, болнице. Успели смо и у доба највеће кризе да за две године кумулативно остваримо највећу стопу раста наше економије у Европи", нагласио је Мали.

"Србија је научила да побеђује", истакао је Мали и подсетио да смо се сви током последње две године борили за животе свих наших грађана и да је било тешких тренутака, али да смо заједно урадили много.

"Изградили смо три нове ковид болнице, обезбедили вакцине и респираторе и показали како се можемо заједно као друштво борити и помоћи онима којима је помоћ потребна", поручио је Мали.

Према његовим речима, сви ти изазови показују значај солидарности, хуманости, свих вредности о којима треба да бринемо.

Грађанима је пожелео да изазови остану иза њих и да празнике проведу у миру и радости са онима који су им најмилији.

Уношењу бадњака присуствовала је председница Владе Србије Ана Брнабић, министри Дарија Кисић Тепавчевић и Марија Обрадовић, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, народни посланици, градски функционери и бројне личности из јавног живота.

Бадњак је освештао протојереј Небојша Поповић из Богородичине цркве у Земуну.

 

 

Извор: Танјуг