Вести

МАЛИ: СРБИЈА ЈЕ ЗЕМЉА У КОЈУ ВРЕДИ УЛАГАТИ

Министар финансија Синиша Мали осврнуо се данас на најновији извештај "Financial Times" у коме се Србија нашла на првом месту у свету по броју страних директних инвестиција за 2019. годину и оценио да је то одлична вест за Србију.

„Поносни смо на чињеницу да од светских финансијских институција, као и угледних финансијских магазина, често добијамо потврде о исправној економској политици. Макроекономски резултати који гарантују стабилност и сигурност пословања омогућили су да данас инвеститори, и то највећи, препознају Србију као такву земљу, у којој ће њихова инвестиција бити на прави начин реализована и утицати на напредак у сваком смислу”, рекао је Мали.

Министар је изјавио да оцена "Financial Times"-а да је Србија на челу ранг листе за 2019. годину по броју страних директних инвестиција, круна рада Владе Републике Србије.

„Нећемо се зауставити и настављамо са реформама како бисмо били још атрактивнији инвеститорима који размишљају где да пласирају свој капитал. Све ово радимо како бисмо повећали животни стандард и квалитет живота грађана”, нагласио је Мали.

Министар је истакао да Србија наставља са креирањем повољног инвестиционог амбијента, те да је до половине јула ове године остварила две милијарде евра страних директних инвестиција, а очекује се близу четири милијарде евра до краја године.

„Оцена "Financial Times"-а, како је то истакао и наш председник Александар Вучић, дефинитивно ће бити додатни ветар у леђа свима нама и још један је позив инвеститорима да размисле о Србији као држави у коју вреди улагати”, закључио је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг