Вести

Мали: Спремни смо за снег, читав град функционише као тим

Градоначелник Београда Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменик градоначелника Андреја Младеновић и градски менаџер Горан Весић обишли су данас базу „Београд-пута” испод моста Газела, где је одржана смотра Зимске службе и утврђена њена спремност за зимску сезону. Поводом најављених ниских температура и падавина, одржан је и оперативни састанак свих комуналних предузећа на територији града Београда.

У потпуности смо спремни за снег који се очекује у недељу, што је закључак и након две седнице Градског штаба за ванредне ситуације које су већ одржане. Ремонт возила је комплетно урађен, а само „Београд-пут” располаже са 156 возила, 32 грађевинске машине и 95 посипача, с могућношћу „мокрог посипања”. На лагеру тренутно имамо 19.000 тона соли, а до краја дана ће свим општинама бити дистрибуирана со намењена месним заједницама и грађанима – рекао је Мали.

Градоначелник је подсетио да је „Београд-пут” после десетак година набавио десет великих камиона кипера који ће, уз осталу механизацију, омогућити брже и ефикасније чишћење снега са улица. Он је изразио очекивање да ће због свега тога, рад Зимске службе бити још бољи и ефикаснији него до сада.

На овом послу читав град, сва комунална предузећа и градске службе функционишу као тим – истакао је Синиша Мали.

Осим поделе соли, што је приоритет, акценат ће бити, као и до сада, на превентивном деловању и чишћењу улица којима се крећу возила јавног градског превоза и прилази виталним објектима.

Догађају су присуствовали чланови Градског већа, представници Градске управе и градских комуналних предузећа.

 

Извор: Беоинфо