Вести

Мали проблеми грађана важни као и велики пројекти града

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас раковичко насеље Кијево где је на збору грађана у Расинској улици разговарао са становницима овог насеља. Разговору са грађанима о најважнијим комуналним проблемима присуствовали су и државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, председник општине Раковица Владан Коцић, директори ЈКП „Београдски водовод и канализација”, „Градско стамбено” и представници ЈКП „Београд пут”.

Градски менаџер је истакао да се уређење града наставља, без обзира на изборне циклусе.

То је политика председника Александра Вучића и Владе Републике Србије да се сваки дан уради нешто што ће донети добро грађанима. Данас смо разговарали са грађанима, обишли новоизграђени паркинг у Расинској за 29 возила, поред њега изграђени су нови и у Кнежевачкој и Вишевачкој и проширени они у Српских ударних бригада, Борској и Челебићкој улици. Такође, средствима општине, а која су добијена од Града Београда, асфалтиране су Гочка и Опленачка улица – истакао је градски менаџер.

Говорећи о сусрету са грађанима, Весић је казао да су се међу предлозима нашли нови паркови и нагласио да општина Раковица планира изградњу два таква нова садржаја у околини Расинске улице.

У свим зградама у Расинској „Градско стамбено” урадило је или нову расвету или сандучиће за пошту и наставићемо са таквим активностима и даље. Грађани су дали предлоге за изградњу неколико нових прилазних стаза, а сама општина до сада их је урадила неколико. То су наизглед мале ствари, али за нас су велике, јер решити проблем за макар једног човека већ је велика ствар и зато нам је важно да решавамо што више таквих проблема. Рецимо, госпођа са малом децом која ми се на збору грађана обратила казала је да јој недостају паркови и то мора да се решава исто као што се ради и метро. Данас смо хтели да покажемо све те, наизглед мале ствари због којих су људи данас задовољнији него раније, али и да покажемо да смо спремни да и даље разговарамо са грађанима и наставимо да решавамо њихове проблеме. Тако ћемо радити и наредне четири године и свако ће за свој крај моћи да каже да је стање сваке године боље него претходне – истакао је Горан Весић.

Током збора грађана у Расинској улици организована је и заједничка акција комуналног уређења овог насеља у коме су учествовали станари и волонтери.

 
 
 
Извор: beoinfo