Вести

МАЛИ: КУЛА "БЕОГРАД" ОСТАВЉА БЕЗ ДАХА, СЛЕДЕ ЈОШ ВЕЋИ ПРОЈЕКТИ

Кула "Београд" ће за Нову годину изгледати феноменално, биће лепша и од "Бурџ Калифе". Имаћемо велики ласерски перформанс, ватромет, нешто што до сада није виђено у региону. На Променади ће бити велики концерти Горана Бреговића и Саше Ковачевића. Позивам и грађане Београда и госте из региона да дођу. Биће то сјајна журка, рекао Синиша Мали, министар финансија у Влади Републике Србије и потпредседник Српске напредне странке пред новогодишњи спектакл у обиласку градилишта Београда на води, како би се уверио како радови напредују и проверио какав је поглед са 40. спрата величанствене куле. 

Мали је открио о чему разговара са председником Републике Србије Александром Вучићем, са којим често долази на Променаду.

"Причамо увек о новим детаљима. Да ли су биљке посађене или нису, да ли је завршен неки део Променаде, како изгледају зграде, докле су стигли радови на објектима, колико радника има, како све то иде... Више пута смо разговарали о метроу који је кренуо да се гради на Макишком пољу. То су ти велики снови и велики развојни пројекти. Прошетамо се, поједемо неки сладолед и опустимо се. Огроман је понос када видите да сте испунили обећање које сте дали", рекао је Мали и открио да сладолед углавном плаћа он, и то са задовољством.

Мали је додао да Вучић никад није задовољан напретком радова на овом пројекту јер сматра да увек може брже и ефикасније да се ради: "Њему је све то споро, све може боље. Он је увек био особа која вас тако покреће и гура да будете бољи и ефикаснији."

Док стојите у подножју Куле, која је постала не само симбол успеха Србије већ и највиша зграда на Балкану, не можете сакрити одушевљење и жељу да се што пре попнете на сам врх ове грађевине.

"Кула је висока 168 метара, половином наредне године биће потпуно отворена. На првих једанаест спратова биће хотел "Сент Риџис", затим ће бити апартмани и станови, на 40. спрату биће ресторан, а на врху прелеп видиковац. Једна потпуно другачија слика Београда и Србије, велики успех свих грађана, наш заједнички успех", рекао је мали и открио да се на Кулу попео чим су завршени груби радови. 

"Председник Вучић и ја смо се попели да видимо тај поглед. Како су рекли да је безбедно и сигурно да одемо горе, тако смо то и урадили. Ми смо се тада осетили као да смо на врху света", рекао је Мали.

Унутрашњи лифт у Кули је сада у функцији, а Мали је открио да је до пре месец дана када је обилазио радове ишао спољним лифтом, те да му није било свеједно. А када из лифта изађете и прошетате 40. спратом и видите поглед, заиста останете без текста. Сва лепота престонице се појави пред вама.

"Реците ми, да ли постоји лепши поглед? Види се Аеродром, Нови Београд, Ада Циганлија, Земун. Зато смо се и осетили као да смо на врху света када смо дошли први пут овде. Види се и Променада, Скупштина Србије, Савски трг. Имате прилику да видите и Панчево, Авалу, Бањицу. Све вам је као на длану", поносно је показивао Мали.

"Циљ Мухамеда Алабара био је да креира живот, да имате зелене површине, библиотеке, позоришта, све садржаје који треба да допринесу квалитетном животу људи и он је у томе и успео. Ова зграда ће бити отворена наредне године, до септембра најкасније. Боље и лепше од тога не постоји. Ово је прави симбол успеха наше земље, оно што смо обећали за шта смо се борили и то смо и успели", закључио је Мали на крају разгледања.

 

Инвестициони рејтинг циљ у 2022.

* Који су вам циљеви за 2022. годину?

- Као министар финансија имам један специфичан циљ, а то је да упркос ковиду 19, дођемо до инвестиционог рејтинга. Са инвестиционим рејтингом постајете једна од малог броја земаља на свету која се препознаје по стабилности и јачини. И наравно да увек имамо новац да градимо нашу Србију. Србија је ове године шампион Европе у расту и хоћемо да тај континуитет одржимо и у годинама које долазе.

 

Моје срце је у СНС

* Постали сте потпредседник СНС-а, како се сналазите на тој позицији?

- Сјајно, то је моја странка. Моје срце је у њој. Ту сам са својим пријатељем Вучићем. Та функција је награда за све оно што сам до сада урадио, али такође и велика обавеза да се још више посветим странци и страначким активностима и раду са својим колегама. Хвала председнику Вучићу на поверењу, а сад идемо даље па да то поверење и оправдамо. 

 

 

Извор: Ало